Greg Latour van Tir na Spideog bericht over de visavonturen van zijn Franse gasten op Lough Allua…

Mijn uit Brittany afkomstige Franse gasten wisten recentelijk twee persoonlijke records te verbreken op Lough Allua. Tijdens hun begeleide vistrip wisten ze in totaal zes snoeken te landen. De grootste snoek was 104 cm lang en er kwam nog een tweede meter plus snoek aan boord van 103 cm lang. Andere prima snoeken waren 97 cm en 84 cm lang. Verder kwamen er nog snoeken van 75 en 65 cm lang in de vangsten voor.

Een fraaie snoek van Lough Allua.

Tijdens de vistrip kwam er nog een grootmoeder snoek langszij van circa 110 cm lang die de grote rubber shad los liet vlak naast de boot. In totaal waren er nog wel een stuk of tien snoeken die zich voortijdig wisten te ontdoen van de haken.

Hoewel de watertemperatuur nog steeds op 17 graden Celsius ligt op Lough Allua, lijken de snoeken zich toch al voor te bereiden op de winter.

Greg Latour
Tir na Spideog

Ga vissen…

De Tir na Spideoga Fishing Lodge is te vinden op de oevers van Lough Allua, op circa vijf kilometer afstand vanaf Inchigeelagh Village, met uitzicht over een vrij smal maar lang watersysteem dat ook wel de ‘Inchigeelagh Lakes’ genoemd wordt. Lough Allua wordt gerekend tot de beste wateren in Ierland voor het vissen op snoek, er worden regelmatig snoeken geland met gewichten boven de 18 en 27 pond, toch is het een van de minst bekende snoekwateren op het eiland.

Een dag met een visgids kost voor twee sportvissers slechts € 80, plus € 40 voor de boothuur. Er zijn verder geen vergunningen noodzakelijk.

Tir na Spideog,
Inchigeelagh,
County Cork, Ierland.

Telefoon: +353 (0)26 – 47151
Website: www.pike-fishing-ireland.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.