Terry O’Donovan bericht over een wedstrijd van de West Cork and District SAC bij Bantry…

 

25 juli: De Westies waren terug in actie op afgelopen zaterdag bij het fameuze Bantry Airfield, zestien sportvissers maakten de reis naar dit moeilijkste wedstrijdwater op onze lijst. Je houdt van Bantry of je haat deze plek, iets er tussenin is niet mogelijk. Het weer was afwisselend met een heldere hemel voor het grootste deel van de avond, maar een lastige, aanlandige wind met uitschieters tot 40/50 kilometer uit het westen duwde vanaf het startschot grote hoeveelheden wier over het wedstrijdwater.

 

Geen slechte dubbelvangst, hondshaai en stekelrog.

 

Tom Collins op stek 12 wist al binnen enkele minuten een mooie, kleine stekelrog te landen, JP op stek 10 kon ook al snel enkele vangsten noteren door de vangst van hondshaai. Grote hoeveelheden wier waren een plaag voor alle deelnemers, soms brak hierdoor zelfs de lijn. Het vissen was moeilijk volgens elke standaard, waarbij Tom en JP van begin tot eind aan de leiding bleven.

 

Nog een rog.

 

Sully op stek 8, die een verkeerde afslag genomen had naar de competitie en aldus de schilderachtige route rond Sheeps Head nam en te laat arriveerde, ging direct aan de slag en wist al snel een hondshaai en zijn allereerste rog te landen.

 

Een late opleving door Sod op stek 2 leverde hem nog een plekje tussen de prijswinnaars op met vier vissen.

 

Toen de fluit klonk, bleek dat Tom Collins de man van de dag was met zeven vissen, een welgemeend ‘goed gedaan’ voor Tom; een zeer verdiende winst onder moeilijke omstandigheden.

 

De uitslag:

  • 1ste Tom Collins, 7 vissen
  • 2de JP Molloy, 6 vissen
  • 3de Steven Sod O’Donovan, 4 vissen
  • 4de Mark Sully O’Sullivan, 3 vissen
  • 5de Steven Hurley
  • 6de Pete Davis
  • 7de Lee Mieklejohn
  • 8ste Colin O’Sullivan
  • 9de Jason Convery

Grootste rondvis Pete Davis, 81 cm conger.
Grootste platvis Steven Sod, 76 cm stekelrog.

 

In totaal zijn er 27 vissen gevangen, waarbij de vangst bestond uit stekelrog, hondshaai, wijting, grauwe poon, horsmakreel en conger.

 

Terry O’Donovan
West Cork and District Sea Angling Club

Word lid van de club…

De club werd opgericht op 19 maart 2009 in het kleine, pittoreske plaatsje Kinsale in County Cork. We zijn een veelzijdige club, wat zichtbaar wordt in het profiel van de leden: vanaf sportvissers die nieuw zijn in het wedstrijdvissen tot en met leden van het Ierse Kustteam 2010, waarvan er twee in de club te vinden zijn! De club organiseert circa tien competities per jaar, de leden wordt aangeraden om volgens het catch & release principe te vissen voor het behoud van de visstanden. Iedereen is welkom om lid te worden van de club, gebruik hiervoor de contact us pagina en dan krijg je alle benodigde informatie.
Website: http://westcorkanddistrict.webs.com/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/West-Cork-and-District-SAC/201776589958897

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.