Schipper John Fleming en zijn gasten hebben recentelijk genoten van een uitstekende visserij in de baai, waarbij de riffen en eilanden een fraaie, gemengde sport produceerden. Er is veel makreel aanwezig, een prima, vers aas maar ook een lekkere consumptievis. Volgens John is er fraaie pollak te vinden in de baai, met als toevoeging in de mix nog wijting en koolvis.

Het was echter een gevlekte lipvis, die de show stal op zondag. Een van de sportvissers aan boord van John’s boot, Mariusz Lyszczynki, van origine uit Litouwen, landde een monster lipvis die 50 cm op het meetlint bracht, een Ierse specimen voor deze vissoort. Het is prachtig om lipvis van dit formaat te zien, zeker omdat er in de laatste jaren veel weggevangen zijn om zeeluizen weg te vangen in zalmkwekerijen. Een schandaleuze verspilling van deze lang levende en langzaam groeiende vis, die een prachtige sport oplevert voor toeristen en recreatieve vissers. Goed gedaan aan John en Mariusz voor zo’n fraaie vangst!

Een specimen gevlekte lipvis, wat een vis!

 

Ga vissen…

Om een dag vissen te boeken met John aan boord van de Brazen Hussy II, kun je contact met hem opnemen op het nummer +353 (0)87 – 7571 320.

Adres: Baile an tSagairt, Spiddal, Co. Galway, Ierland
Telefoon: +353 (0)87 – 7571 320
Facebook: www.facebook.com/BlueSharkAngling

Blue Shark Angling Galway,
Telefoon John Fleming : +353 (0)87 – 7571 320

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.