Het vissen op roggen stond de afgelopen weken in Tralee Bay in vuur en vlam, met een aantal fantastische vissen die door kustvissers aan land zijn gebracht. Tralee Bay is een bijzondere plek waar je kunt vissen op verschillende soorten roggen, van de bescheiden stekelrog tot de prachtig gemerkte golfrog, de hard vechtende kleinoogrog en de machtige pijlstaartrog.

Op Goede Vrijdag had Martin McGowan, eigenaar van de Angling Hub hengelsportzaak in Tralee, een sessie met enkele vrienden, die bleek te zijn wat Martin beschreef als “Als Carlsberg vistrips deed”! Naast een aantal mooie golfroggen, waren ook de pijlstaartroggen actief aan het azen, en Martin had een geweldige vis van 57 pond.

Martin met zijn 51,3 pond zware rog.

Dat was echter niet de beste rog van de dag, die eer ging naar Aidan O’Sullivan met een geweldige vis van 55,8 pond!

Aidan met zijn fantastische rog.
Interessante aaspresentatie!

Chris O’Sullivan, die als maker van vele geweldige video’s op het Youtube kanaal van  The Inshore Angler, ook al vaker op deze pagina’s is verschenen, had onlangs ook een specimen exemplaar van een golfrog waarover hij een korte video heeft gemaakt. Bekijk hem hieronder of hier op Youtube.

 

Dat is echter niet de helft van het goede visnieuws. Het gebeurt niet elke dag dat we horen dat een gladde zee-engel vanaf de kant wordt gevangen, maar Ger Hennessy deed dat, en het was niet zomaar een gladde zee-engel, het was een monster! Fair play voor Ger voor een mooie vangst, en voor het vrijlaten van wat tegenwoordig een zeer zeldzame vangst is.

Gladde zee-engel.

We hebben ook regelmatig de jongens van Irish Angling Adventures laten zien. James’s video van vorig jaar van een Tralee Bay grand slam was een van de topvideo’s die we bekeken.

James viste weer met die man, Ger Hennessy, en ze hadden een fantastische sessie, waarbij ze vijf specimen exemplaren van de pijlstaartrog en vier golfroggen wisten te landen. Ger was weer begunstigd door de visgoden met de grootste rog, een monster van 131 cm, en de grootste die beiden ooit hadden gezien in Tralee Bay!

Kijk eens naar de grootte van die rog! Goed gedaan Ger.

De meeste van de bovengenoemde vissers visten ook in de recente Tag-A-Ray wedstrijd, georganiseerd door Tralee Bay SAC, waar vissers gedurende twee dagen in de hele baai visten op verschillende roggensoorten.

Ian en James, de jongens van Irish Angling Adventures, zaten beiden weer tussen de vissen, met deze mooie golfrog als één van Ian’s vangsten die hem op dag 2 de derde plaats opleverde.


Een mooie golfrog voor Ian.

James deed het ook niet slecht en werd derde in de einduitslag met een pijlstaartrog, doornhaai en golfrog.

De overall kustprijs werd gewonnen door Fiachra Cronin, die ook de eer te beurt viel op dag 1.

Fiachra met een mooie vangst voor de prijzenkast.

Tweede kustvisser was Chris O’Sullivan en derde was James Raymond.

Fiachra en Chris (1e en 2e overall) met twee mooie golfroggen.

De leidende bootvisser was Kieran Crane, tweede werd Tom McAdam en derde Richie Keller.

De junior sectie werd zeer genereus gesponsord door Martin en Tanya in de Angling Hub voor meer dan € 500 (!). De hoofdprijzen in de jeugdafdeling waren als volgt:

1ste plaats Bobby Fitzpatrick
2de plaats Mateusz Talaga
3de plaats Paddy McMahon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.