Home hengelsport nieuws Specimen zeebaars voor Craig in Kerry!

Specimen zeebaars voor Craig in Kerry!

225
0
Craig Murphy met zijn zeebaars van 76 cm kort voor het terugzetten.

We ontvingen een geweldig verslag van Craig Murphy, die de vis van zijn leven ving in Kerry.

Lees zijn verslag hieronder…

“Ik heb al een tijdje geen verslag meer gedeeld, maar deze vis is speciaal voor mij. Stephen Gibson en ikzelf reden van Dublin naar Tralee Bay voor een dagje vissen op rog. Gek, ik weet het, en het is ook niet de eerste keer.  Het vissen op het roggenfront was niet geweldig dus gingen we over op plan B en gingen we op verkenning met de kunstaashengels. Ik had al vroeg een scholenbaars en dacht dat we hier misschien een paar vissen zouden krijgen, maar na een uur gebeurde er niets meer. We waren bijna klaar om de handdoek in de ring te gooien toen ik een lange worp maakte naar een stukje rif in de verte. Twee tikken met de hengel en deze vis pakte het kunstaas. Eerst kwam ze gemakkelijk binnen, maar daarna werd ze wakker en nam een paar sterke runs. Niets wat mijn vertrouwde Tidrift-zeebaarshengel niet aankon. Na een paar momenten van hardnekkig knokken rond het wier gaf ze het op en kon ik haar naar de kant brengen. Toen ze op het strand lag, bogen we ons er allebei over.

Een snelle meting, gewicht, een foto en ze was weer onderweg. Ze bleek een lengte te hebben van 76 cm en bracht ruim negen pond op de weegschaal!

Ik zit al een aantal jaren achter een specimen exemplaar zeebaars aan. Ik neem het niet al te serieus, maar ik neem toch een paar sessies op in mijn jaarlijkse visregime. Door op de juiste momenten in de juiste gebieden te vissen, ben ik erin geslaagd om drie vissen met gewichten in de dubbele cijfers voor vrienden te fotograferen. Ik heb twee van zulke vissen aan de haak gekregen en voor mijn voeten verspeeld, beide vissen schoten los. Eindelijk kan ik deze van mijn ‘bucketlist’ afvinken. Een vis van mijn leven voor een onregelmatige zeebaarsvisser. Nog steeds zwevend…”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.