Bodo Funke van Angling Services Ireland berichtte een spectaculaire visserij op snoek! Het volledige rapport vind je hieronder…

De afgelopen week op het water was zeer interessant en omvatte hoogte- en dieptepunten… Nauw, eigenlijk veel meer hoogtepunten! Met weersomstandigheden die varieerden van zonnig, warm en bladstil tot vrijwel perfecte omstandigheden, hadden we volop actie, veel mooie vissen en echt bijzondere vismomenten. Daaronder op zicht vissen op snoek die lag te zonnen met de vliegenhengel en een dubbelslag met metersnoeken (2x 100cm+) op kunstaas.

Nu en dan beleef je beter dan gewone visdagen! Gelukkig gebeurt dit vaker in deze tijd van het jaar. Zeker Peter, zijn zoon Dennis en vriend Mark hadden een schitterende dag aan boord. Een constante stroom van hoofdzakelijk kleine snoek in de morgen, totdat de ‘hel losbrak’, toen zowel Peter als Mark elk een mooie vis haakten. Een snelle blik op de Humminbird Solix bevestigde wat ik al vermoedde, dat we een gebied gevonden hadden waar de aasvissen bij elkaar lagen; ik greep snel de I-pilote afstandsbediening en maakte een waypoint voor de stek. De twee vissen moesten samen het landingsnet in en zorgden voor een fraaie fotomogelijkheid!

Twee meter plus snoeken samen geland… geen dagelijkse fotomogelijkheid! De actie duurde zo’n twee uur en diverse vissen boven de 80 cm kwamen in de boot, daarnaast waren er ook nog exemplaren die zich voortijdig van de haken ontdeden omdat ze niet op de foto wilden. In totaal 21 snoeken: 104, 102, 101, 93, 90, 90, 90, 87, 86, 83, 80, 80…

We kunnen trouwens weer reserveringen aannemen en zouden je graag mee op een vistrip nemen in de nabije toekomst. Neem telefonisch contact op of stuur een e-mail.

Ga vissen…

Bodo Funke, Angling Services, Ireland

Snoek, forel en witvis visgids.

Notities: Angling Services Ireland biedt het allerbeste in sportvisserij en sportvistoerisme. We hebben Boyle, Co. Roscommon als basis, in het noordwesten van Ierland, een gebied met talloze uitstekende vismogelijkheden.
De eigenaar Bodo Funke is in bezit van het Marine and Countryside Guiding Certificate (bereikt met duidelijk onderscheid) en zijn ervaring en lokale kennis staan tot je beschikking wanneer je op een begeleide vistrip gaat of een visvakantie boekt bij Angling Services Ireland. Vliegvissen op snoek, vliegvissen op wilde bruine forel, bellyboten, witvissen, zalmvissen en zeevissen behoren stuk voor stuk tot de mogelijkheden.

Adres: Angling Services Ireland, 3 Canal View, Deerpark, Boyle, Co. Roscommon, Ierland.
Telefoon/Fax::+353 (0)71 – 9663 580 of +353 (0)86 – 6011 878
E-mail: info@anglingservicesireland.com Website: www.anglingservicesireland.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.