Home hengelsport nieuws Sportvisser uit Kerry vangt eerste zalm van het jaar

Sportvisser uit Kerry vangt eerste zalm van het jaar

822
0
Kevin met de Paddy Carey Memorial Cup

De eerste zalm van 2020 werd op zaterdag 25 januari geland in de Butler’s Pool in Waterville, County Kerry. De lokale sportvisser Kevin O’Shea wist de eerste zalm te vangen, de vis was circa tien pond zwaar en werd geland met een 9 voets vliegenhengel en een kunstvlieg.

Inland Fisheries Ireland wil sportvissers er graag aan herinneren dat er een prijs van € 250 klaar ligt voor de sportvisser die eerste zalm van 2020 in Ierland weet te landen en terug te zetten.

De vangst moet geverifieerd worden door stafleden van Inland Fisheries Ireland en de zalm dient met zorg behandeld te worden om voor de prijs in aanmerking te komen. Alleen zalmen die op de juiste wijze teruggezet zijn, kunnen aangemeld worden voor deze prijs.

Omdat de zalmpopulaties op het noordelijk halfrond onder druk blijven staan, vraagt Inland Fisheries Ireland aan alle sportvissers om hun eigen bijdrage te leveren aan het in stand houden van de bestanden van deze waardevolle sportvis, dit door te allen tijde volgens catch & release regels te vissen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.