Home hengelsport nieuws snoek Sportvissers zwermen uit over Lough Lene op de openingsdag

Sportvissers zwermen uit over Lough Lene op de openingsdag

1023
0

Michael Flanagan viste op de openingsdag van Lough Lene in het afgelopen weekend…

Lough Lene bruiste van de activiteit afgelopen zondag ter gelegenheid van de opening van het forelseizoen. Er waren meer sportvissers die vanaf de oever op het meer visten dan dat er vanuit boten gevist werd. Ik beleefde enkele mooie uren met mijn vismaat Frank McKeon, vice-voorzitter van Lene, en wist deze dag mijn eerste forellen van het nieuwe seizoen te vangen.

Forel van de openingsdag op Lene.

Het was zeker niet eenvoudig, de omstandigheden waren rondom Winters Point erg ruw, maar hier kwam wel mijn eerste bruine forel van 2020 vandaan. De forellen waren deze dag in een prima conditie en ze joegen volop op stekelbaarsjes.

Een prima stel forellen van Lough Lene van de opening van het seizoen.

LOUGH LENE CUP

Op zondag 15 maart organiseert de Lough Lene Angling Association de eerste forelcompetitie van het seizoen 2020. Er wordt met alle legale forelvismethoden gestreden om de Lough Lene Cup. Er wordt gevist van 11.00 tot 17.00 uur, start en finish zijn bij Fagan’s Point. De dagelijkse limiet op Lene is twee forellen met een minimummaat van 35 cm.

HERITAGE WEEK

Sommige lezers zijn wellicht geïnteresseerd in dit nieuwsonderdeel dat ingezonden werd door  Community Water Officer Basil Mannion. De Heritage week vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 23 augustus, er wordt een gratis trainingsdag gehouden op dinsdag 31 maart. De trainingsdag vindt plaats in het Midlands Park Hotel in Portlaois. Wanneer je interesse hebt in de Ierse Heritage, neem dan contact op met heritageweek@heritagecouncil.ie voor meer details.

Michael Flanagan
Midland Angling

 

Maak een reservering

Midlands Angling biedt een topklasse gidsservice, waarbij veel van de beste wateren voor forel en snoek in de Midlands bevist kunnen worden. Vliegvissers die van de service gebruik gemaakt hebben, hebben daarbij fraaie forellen kunnen landen, terwijl snoekvissers vissen met een gewicht tot ruim achttien pond hebben kunnen landen. Tot de beste wateren behoren  Lough Ree, Ennell, Owel, Lene, Mount Dalton en Glore Lake, om er enkele te noemen.

Michael Flanagan
Midland Angling
Visgids voor het vissen op snoek en forel.

Telefoon: +353 (0)44 – 9348 969 of +353 (0)87 – 2797 270
Fax: +353 (0)44 – 9342 781
Email:
mick@midlandangling.com Website: www.midlandangling.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.