Opnieuw een terugblik op de Ierse sportvishistorie en dit keer bezoeken we de rivier de Slaney en de Munster Blackwater om te zien hoe het vissen verging in 1988. Deze Channel 4 sportvisserij-documentaire ‘The Angling Experience’ is geplaatst op het YouTube-kanaal van Swelly Dave.

De film wordt van commentaar voorzien door Dick Warner, nog een supporter van de sportvisserij die ons recentelijk ontvallen is. We zien hoe twee koelbloedige sportvissers een koude lentedag beleven op elk van de rivieren, waarbij ze op zoek zijn naar de ongrijpbare zalm die in de lente de rivieren optrekt. In de film worden meerdere fraaie exemplaren geland en getoond. Veel van de kunstvliegen, die dertig jaar geleden in de documentaire getoond werden, leveren ook vandaag de dag nog zalm op: Hairy Mary, Blue Charm en Garry Dog. Maar tegenwoordig horen we nog maar zelden dat iemand een Devon Minnow met een gele buik gebruikt – een essentieel onderdeel van de uitrusting van elke sportvisser die dertig jaar geleden op zalm viste met kunstaas – de Flying C spinner heeft die plek volledig ingenomen.

De film is niet bepaald in HD-kwaliteit en ook aan het geluid moet je even wennen, maar de essentie van het vissen op zalm in de lente wordt net zo fraai in beeld gebracht als de zalmen zelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.