Home hengelsport nieuws Tomás brengt Delphi op gang

Tomás brengt Delphi op gang

75
0

Fishery manager David McEvoy nam deze week contact op vanuit Delphi met goed nieuws, met de eerste vis van het seizoen en wat voor een…

Op het gebied van vissen zijn de omstandigheden sinds de opening min of meer perfect geweest, met waterstanden die varieerden van 65 tot 35 en een temperatuur die redelijk normaal is voor deze tijd van het jaar, van 5,5 tot 7,5 graden Celsius. De visserijdruk was constant met elke dag vier hengels op de rivier, allemaal terugkerende bezoekers, wat normaal het geval is in deze tijd van het jaar, en we waren allemaal blij om ze weer te mogen verwelkomen.

Naar mijn mening, gezien de omstandigheden en de ervaring van de vissers, is het tot nu toe relatief rustig geweest, met slechts een paar vissen. Ik probeer altijd te benadrukken dat je hier in Delphi zelden vis ziet in deze tijd van het jaar, tenzij je precies weet waar je moet kijken en goede ogen hebt en de enige plek waar je ze wilt zien is aan het einde van de lijn!

Dit was het geval voor Tomas Ryan uit Cong die hier alleen was voor een ochtend vissen en erin slaagde om een prachtige vis van ongeveer veertien pond zwaar aan de haak te krijgen en te landen op een Willie Gunn tube, in de Duck Run om twaalf uur ‘s middags op de 11e februari toen de zon scheen en er een beetje vriendelijkheid en natuur in de dag zat. Een geweldige vis voor Delphi om mee te beginnen!

Tomás Ryan met de eerste Delphi-vis van 2024, een geweldige springer van 85 cm en bijna veertien pond zwaar.

De omstandigheden zijn sindsdien perfect geweest, met een aantal uitstekende vissers hier, ze hebben veel plezier gehad, maar geen vis! Naar mijn mening is het moeilijk om niet te genieten van het vissen in deze tijd van het jaar. Hopelijk zien we de komende dagen wat vis verschijnen.

Ga vissen…

Bij Delphi Lodge hebben we vele jaren ervaring met de timing van de beste visvangsten en daarom hebben we een prijssysteem ingesteld dat vissen tegen een goede prijs mogelijk maakt en onze vissers laat weten wanneer ze de beste kans hebben om een voorjaarszalm, grilse of Delphi zeeforel te vangen.

Delphi Fishery
Delphi Lodge, Leenane, Co. Galway, Ierland.
Tel.: +353 (0)95 – 422 22 Fax: +353 – (0)95 – 422 96
Website: www.delphilodge.ie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.