Visgids Tomi Kurman is gespecialiseerd in het vissen op grote snoek en de indrukwekkende ferox forellen van Lough Corrib. Nadat hij een pauze ingelast had in het vissen op ferox vanwege het warme weer, pakte hij dit in de afgelopen week weer op. Hij bereikte een grote mijlpaal op zondag, toen de honderdste ferox forel van het seizoen aan boord kwam! Paul Byrne was de gelukkige sportvisser die in dit geval profiteerde van de expertise van Tomi’s uitstekende begeleiding.

Een mooie ferox forel om het honderdtal te markeren – nummer 100 in de boot dit jaar!

Het vissen op ferox is weer beter geworden, deze week werden er meerdere geland, het aantal staat nu op 106 of nog iets meer. Vis met een lengte tot 82 cm is er geland, de zwaarste vis woog rond de veertien pond. Alle vissen zijn uiteraard weer teruggezet en het belang van catch & release werd deze week weer eens duidelijk gemaakt toen een van Tomi’s gasten een ferox met een mopsneus ving die twee dagen eerder ook gevangen was, vijftien mijl verderop!

Another one bites the dust!
Een forel met een schitterende tekening.
Nog een gelukkige sportvisser.

Het snoekvissen is ook goed geweest, er zijn vissen gevangen tot 107 cm lang (bijna twintig pond zwaar), met veel snoeken in gewichten in de dubbele cijfers.

Robert Byrne was blij met deze snoek, hij genoot van een dag op het water met zijn twee zoons.

Ga Vissen

Controleer Tomi’s Facebook-pagina regelmatig voor updates en contactinformatie:

www.facebook.com/tomi.guidedfishing

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.