Patrick Foran bericht dat Martin Lynch recentelijk een snoeksessie beleefde waar veel snoekvissers alleen maar van kunnen dromen…

Martin vertelde dat hij een klein meer beviste dat verscholen ligt op een geheime locatie in Cavan en dat hij het hier op de grote snoeken van het water voorzien had. Hij begon de sessie door het vinden van een stek met een diepte van rond de 1,20 meter dicht bij een rietveld.

Martin presenteerde hier allereerst een dode ruisvoorn wat hem de eerste aanbeet van de dag opleverde. Het aas lag pas enkele minuten op de plek toen de snoekdobber al met grote snelheid onder water verdween. Martin heeft ervaring met het vangen van grote snoek en wist dat de vis die het aas gepakt had geen maatse snoek was.

Martin Lynch met zijn indrukwekkende snoek van 26,3 pond zwaar.
Martin Lynch met zijn indrukwekkende snoek van 26,3 pond zwaar.

Hij zette de haak en kreeg direct te maken met een buitengewoon fel vechtende vis die in de richting van het midden van het meer zwom en daarbij met grote snelheid lijn van de reel nam. Bij de pogingen om zich van de haak te ontdoen kwam de grote snoek meerdere keren in haar geheel het water uit; een schitterend gezicht! De vis kon vervolgens naar de kant gedrild worden waar ze veilig geland, gewogen en teruggezet kon worden. De vis drukte de weegschaal omlaag tot 26,3 pond. Martin kon zijn ogen niet geloven en dacht dat zijn dag al niet meer stuk kon, maar hij wist niet wat er nog in het verschiet lag.

Net een uur later werd de door Martin rood gekleurde, dode makreel, die eveneens met de dobber aangeboden werd, gepakt door een andere snoek. Deze vis was veel kleiner met een gewicht van tussen de vier en vijf pond, maar toch een mooie vangst. Martin sloot de sessie af met nog twee snoeken, een prachtige snoek van rond de acht pond en opnieuw een echte zwaargewicht, nu van 20,7 pond. Ook deze laatste twee snoeken werden gevangen met makreel als aas, terwijl zijn vismaten even verderop hem alleen maar met ongeloof aan konden kijken.

20,7 pond zware snoek voor Martin.
20,7 pond zware snoek voor Martin.

De kansen om in een sessie twee van dergelijke snoeken te landen zijn bijzonder klein en wanneer het gebeurt, heb je een herinnering die je je leven lang bij zal blijven.

Het totale gewicht van de vangsten van Martin op deze dag lag op ruim zestig pond voor de vier snoeken.

Een sessie waar de meeste sportvissers alleen maar van kunnen dromen; goed gedaan mijn vriend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.