David Norman uit West Cork heeft ons een indrukwekkend bericht gestuurd over enkele dagen vissen met zijn neef Conor Fritzmaurice, die op bezoek was vanuit Galway.

David vertelt het verhaal:

“Ik kreeg bezoek van mijn neef Conor Fritzmaurice uit County Galway voor het vissen met kunstaas langs de kust en dit lukt wonderwel voor hem.

Covid heeft met name de jeugd hard geraakt, zoals we allemaal weten, dus we wilden hem graag wat vertier bieden en bij hem nieuwe vismethodes introduceren die afwijken van wat hij gewend is thuis.

Op de eerste dag visten we vanaf de rotsen in een harde noordenwind, het was niet eenvoudig maar hij kreeg het plezier erin weer te pakken. We zagen Jan van Genten duiken naar makreel op enige afstand van de kust plus een dwergvinvis die enkele keren omhoog kwam in ons blikveld”.

Conor op de rotsen.

“Ik kreeg bericht van Richie Ryan ofwel @eirebass die meldde dat de vliegvistrip voor pollak in de haven Cork die we gepland hadden doorgang kon vinden. Richie was bereid ook Conor mee te nemen op de trip en toverde hem van een beginner om in een ervaren visser op dag 2, dit in schitterend weer”.

Connor en pollak.

“Dag drie stond al gepland als een kajakvistrip. We hadden nog maar een dag over om Conor comfortabel om te leren gaan met de kajak en hem enkele oppervlaktetechnieken te leren, iets wat voor elke sportvisser al een hele opgave is. Maar het verliep uitstekend en in vrijwel perfecte omstandigheden werden er de nodige zeebaarzen in diverse formaten geland met oppervlaktekunstaas, waarbij er vroeg op de dag al een grotere vis losschoot vlakbij de kajak. Het was mooi om deze diversiteit aan formaten te zien, hopelijk een goed teken voor de toekomst…”

Connor en David bezig met een vanuit de kajak gevangen zeebaars.

“Conor was getuige van actie waarvan ik alleen maar kon dromen sinds afgelopen zomer, waaronder een zeebaars die water over ons heen spatte, toen deze het kunstaas probeerde pakken op zeer korte afstand van onze kajaks. We lagen op dat moment tegen elkaar aan op een kalme zee, maar waren direct vol aandacht.

Alles bij elkaar was dit de trip van zijn leven voor Conor, die alles met genoegen in zich opnam en veel leerde over wat de kustvisserij in Ierland allemaal te bieden heeft”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.