Home hengelsport nieuws Twee worpen is alles wat nodig is voor Cian op Kinale

Twee worpen is alles wat nodig is voor Cian op Kinale

664
0

 

James Ryan en zijn zoon Cian zijn wezen snoekvissen op Lough Kinale in de Midlands afgelopen week. Ze hadden het meer nog niet eerder bevist, maar hoorden goede berichten erover en besloten het er eens te proberen. Ze gingen het meer op vanuit Finea, wat niet eenvoudig was door de plantengroei op de plek waar de rivier het meer in stroomt; maar uiteindelijk wisten ze toch op het meer te geraken. De omstandigheden waren niet al te slecht deze dag, het meer lag er stil bij omdat er geen wind stond en het was verder een zwaar bewolkte dag.

Ze visten met kunstaas vanuit de boot die ze vaak op Sheelin gebruiken, toen Cian al op zijn tweede worp een snoek wist te landen met een geschat gewicht van tussen de 13 en 18 pond. De vis was ruim over de negentig centimeter lang – geen slecht begin van de dag!

Cian wist nog een tweede, kleine snoek te vangen, James wist een vis van een pond of vijf te landen. Ook niet verkeerd, maar slechts kleine exemplaren in vergelijking tot de eerste vis. Het spreekt vanzelf dat alle vissen weer veilig teruggezet zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.