Schipper Dave Edwards van West Cork Charters, en dekmaat Paddy, profiteerden van het schitterende weer en een afzegging afgelopen weekend om een aantal soorten kunstaas voor haai te proberen aan de nieuwe downriggers van de Silver Dawn. Hij voer in zuidwestelijke richting vanuit Baltimore en sleepte het kunstaas gedurende enkele dagen met erg weinig tekenen van leven en alleen wat dolfijnen die af en toe de kalmte doorbraken – zelfs nadat ze 140 mijl gevaren hadden.

Uiteindelijk wist hij op zondag enkele aanbeten te krijgen en verbazingwekkend genoeg bleken dit blauwe haaien te zijn die duidelijk geactiveerd werden door de warme temperaturen aan de oppervlakte en een prima dril ten beste gaven. Niet de makreelhaaien waar ze van droomden, maar toch een mooie manier om twee dagen op zee mee af te sluiten.

Dave experimenteerde met diverse soorten kunstaas en aas van makreel/pollak/inktvis, hij viste twee aassoorten aan de downriggers en twee vlak onder het wateroppervlak.

Uiteindelijk kwam er toch nog haai aan boord.

 

Ga Vissen…

West Cork Charters vaart vanuit Courtmacsherry met de Silver Dawn, een 41 voet lange Rodman 1250 met twee 430 pk motoren. Op korte afstand van Courtmacsherry is al een uitstekende visserij te vinden, waarbij vaak zes tot vijftien verschillende vissoorten gevangen worden; zelfs meer dan twintig vissoorten is mogelijk wanneer sportvissers bereid zijn om van methode te wisselen en verschillende soorten aas en kunstaas te gebruiken tijdens een vistrip. Vrijwel altijd wordt er makreel, pollak, gul en leng aan boord gebracht, maar verschillende soorten lipvis, samen met wijting, steenbolk, koolvis, kathaai, conger behoren met andere vissoorten vaak eveneens tot de vangst. Wanneer je ervoor kiest om verder uit de kust te gaan vissen om de uitstekende visserij op de haai te proberen die beschikbaar is binnen tien mijn vanaf Courtmacsherry, dan heb je alle kans om blauwe haai te landen, daarnaast nemen de laatste jaren ook de vangsten aan haringhaai toe.

Adres: The Pier, Courtmacsherry, Co. Cork, Ierland.
Telefoon: +353 (0)83 – 449 1403
Email: DavidEdwardsCymru@hotmail.com
Website:
www.irelandseaangling.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.