Dave Edwards bericht vanaf de Silver Dawn waar een indrukwekkende vangst aan grote leng de Vangst van de Week opleverde:

Na de goede haaienvisserij van afgelopen week, besloten we om het maximale te halen uit een periode van stabiel weer en uit de nieuwe licentie voor de Silver Dawn om tot 60 mijl ver weg te gaan vissen.

Met een zeer ervaren groep aan sportvissers aan boord deden we een testvaart naar een aantal wrakken die op een afstand van 40 tot 50 mijl liggen en de mensen werden niet teleurgesteld. Acht vissoorten, van scharretong tot blauwe haai, samen met kabeljauw, koolvis en schelvis maakten het tot een uitstekende dag, maar het hoogtepunt van de dag waren een aantal lengen boven specimen formaat, verschillende exemplaren waren zwaarder dan 27 pond en twee grotere vissen gingen verloren.

 

De grootste vissen die geland werden waren 30,6 en 29,7 pond zwaar.
Het was de extra tijd en energie meer dan waard om de uitgebreidere licentie te verwerven en deze groep maakte er direct goed gebruik van.

David Edwards,
West Cork Charters

Ga Vissen…

West Cork Charters vaart vanuit Courtmacsherry met de Silver Dawn, een 41 voet lange Rodman 1250 met twee 430 pk motoren. Op korte afstand van Courtmacsherry is al een uitstekende visserij te vinden, waarbij vaak zes tot vijftien verschillende vissoorten gevangen worden; zelfs meer dan twintig vissoorten is mogelijk wanneer sportvissers bereid zijn om van methode te wisselen en verschillende soorten aas en kunstaas te gebruiken tijdens een vistrip. Vrijwel altijd wordt er makreel, pollak, gul en leng aan boord gebracht, maar verschillende soorten lipvis, samen met wijting, steenbolk, koolvis, kathaai, conger behoren met andere vissoorten vaak eveneens tot de vangst. Wanneer je ervoor kiest om verder uit de kust te gaan vissen om de uitstekende visserij op de haai te proberen die beschikbaar is binnen tien mijn vanaf Courtmacsherry, dan heb je alle kans om blauwe haai te landen, daarnaast nemen de laatste jaren ook de vangsten aan haringhaai toe.

Adres: The Pier, Courtmacsherry, Co. Cork, Ierland.
Telefoon: +353 (0)83 – 449 1403
Email: DavidEdwardsCymru@hotmail.com
Website:
www.irelandseaangling.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.