Courtmacsherry was de afgelopen week de plaats bij uitstek voor het vissen op blauwe haai, want de visserij in Cork leverde naast een groot aantal andere vissoorten ook een groot aantal goede haaien op.

Als eerste beleefde een groep Belgische sportvissers met Courtmacsherry Angling een dag om nooit te vergeten met tien blauwe haaien, waaronder drie van meer dan 100 pond zwaar.

Er zijn twee mensen nodig voor een tango met een indrukwekkende blauwe haai.

 

En het waren niet alleen de blauwe haaien die voor de sport zorgden, want een groep uit het Verenigd Koninkrijk viste geweldig op vleet, met negen exemplaren als resultaat. De haaien en roggen werden allemaal gemerkt en vrijgelaten in het kader van het Marine Sportfish Tagging Programme.

Super vleet voor Britse sportvisser die vist met Courtmacsherry Angling.

Ook sportvissers van West Cork Charters, die vanuit Courtmacsherry visten, hadden een soortgelijk ‘blues bonanza’, want twee Nederlandse sportvissers landden maar liefst zestien stuks, waaronder één exemplaar van specimen formaat. Eerder in de week landde een andere groep tien blauwe haaien, waaronder twee van meer dan 100 pond. Zoals gezegd werden alle haaien gemerkt en vrijgelaten.

Nog twee sportvissers met een grote blauwe haai aan boord van West Cork Charters.

En het was niet alleen blauwe haai actie voor deze jongens, want ze slaagden ook in een goede vangst van andere soorten, waaronder enkele zeldzame zoals wrakbaars, schartong en blauwe wijting.

Een mooie wrakbaars voegt zich toe aan de soortenmix.

Ga vissen…

Courtmacsherry Angling

Het Courtmacsherry Sea Angling Centre is een van Ierland’s belangrijkste sportviscentra’s, gevestigd in het pittoreske plaatsje Courtmacsherry, dit is te vinden op 50 kilometer van de luchthaven van Cork, aan de kust van West Cork tussen de Old Head van Kinsale en het Seven Heads schiereiland. Onze, speciaal voor dit doel gebouwde zeevisboten en self-drive boten bieden de zeevisser het ultieme in veiligheid en comfort. Het zeevissen in Courtmacsherry levert goede resultaten op voor zowel de offshore chartervisser, de self-drive sportvisser voor het vissen onder de kust en voor de enthousiaste wrakvisser.
Adres: Woodpoint Guest House, Courtmacsherry, County Cork, Ierland.
Telefoon: +353 (0)23 – 8846 427 of +353 (0)86 – 8250 905
Email: csal@iol.ie  Web: www.courtmacsherryangling.ie

Lady Patricia en Lady Louise

2 X Aquastar 38′. 370 HP
Schipper: Mark Gannon
Basis: Courtmacsherry. Visgebied: 30 mijl vanaf Courtmacsherry.
Adres: Woodpoint Guest House, Courtmacsherry, Co. Cork.
Telefoon: +353 (0)23 8846427 of +353 (0)86 8250905
Email: csal@iol.ie Web: www.courtmacsherryangling.ie

 

West Cork Charters

West Cork Charters vaart vanuit Courtmacsherry met de Silver Dawn, een 41 voet lange Rodman 1250 met twee 430 pk motoren. Op korte afstand van Courtmacsherry is al een uitstekende visserij te vinden, waarbij vaak zes tot vijftien verschillende vissoorten gevangen worden; zelfs meer dan twintig vissoorten is mogelijk wanneer sportvissers bereid zijn om van methode te wisselen en verschillende soorten aas en kunstaas te gebruiken tijdens een vistrip. Vrijwel altijd wordt er makreel, pollak, gul en leng aan boord gebracht, maar verschillende soorten lipvis, samen met wijting, steenbolk, koolvis, kathaai, conger behoren met andere vissoorten vaak eveneens tot de vangst. Wanneer je ervoor kiest om verder uit de kust te gaan vissen om de uitstekende visserij op de haai te proberen die beschikbaar is binnen tien mijn vanaf Courtmacsherry, dan heb je alle kans om blauwe haai te landen, daarnaast nemen de laatste jaren ook de vangsten aan haringhaai toe.

Adres: The Pier, Courtmacsherry, Co. Cork, Ierland.
Telefoon: +353 (0)83 – 449 1403
Email: DavidEdwardsCymru@hotmail.com
Website:
www.irelandseaangling.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.