Tony Santry doet verslag van de blauwvintonijnvisserij voor de kust van Kerry in de afgelopen dagen…

Goed gedaan voor mijn zoon Daniel voor het vangen van zijn eerste twee blauwvintonijnen vorige week. Om eerlijk te zijn, het was een geweldige prestatie op de dag zelf, want de zee was absoluut verschrikkelijk, het was alsof je in een wasmachine zat, maar hij hield vol en wist de vissen tot bij de boot te brengen.

Vorige week hadden we een kleine onderbreking in het slechte weer voor een nieuwe poging om de machtige blauwvintonijn te vangen. Toen Liam Tully en zijn vrienden op de boot stapten, wist ik dat ik in goed gezelschap was, want Liam is al zijn hele leven een veteraan in deze sport. Liam had het nog nooit op de gigantische blauwvintonijnen gemunt, maar bewees al snel zijn uitstekende drilkunsten toen hij deze fantastische vis met een gewicht van meer dan 630 pond zijn wil op wist te leggen. Wat een topper. Het was een genoegen om jou en je vrienden aan boord te hebben en we kijken ernaar uit om jullie in de toekomst weer te zien.

Tony heeft een goede oktober gehad met het jagen op blauwvintonijn, ondanks het slechte weer. Eerder in de maand drilde een van de beste sportvissers van Valentia, Neilie Lyne, met succes vier blauwvinvissen naar de Tigger. De vissen varieerden qua gewicht tussen de 225 en 270 pond met een uitschieter van meer dan 450 pond. Alle vissen werden gemerkt en weer vrijgelaten om op een andere dag opnieuw te kunnen vechten.


Oktober was ongeveer hetzelfde als de rest van het seizoen. Zoals de meeste mensen wel zullen weten, was het weer dit seizoen een absolute ramp om de zee op te gaan. Dat gezegd hebbende, toen we er eerder in het jaar toch op uit trokken, vingen, merkten en retourneerden we een aantal mooie blauwvintonijnen met gewichten tussen de 250 en meer dan 700 pond, dit met een flink aantal vissen boven de 400 pond.

Ga Vissen…

Angling Service Providers

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.