Een uitstekend gegeven bij de visserij in het gebied rond Carrigaholt, is de beschikbaarheid van beschutting wanneer het te winderig is om ver uit de kust te gaan. De delta van de Shannon biedt een veilige optie en volop uitstekende vismogelijkheden. Luke Aston, schipper van de Clare Dragoon, besloot de beschutte delta op te zoeken op een winderige dag deze week en wist de sportvissers naar de vangst van een aantal zware pijlstaartroggen te leiden. Kathaaien waren eveneens aanwezig om zich over het verse aas te ontfermen.

Een mooi formaat pijlstaartrog.
Nog een mooie pijlstaartrog.

 

Een schitterend getekende kathaai voor deze sportvisser.
Een mooie Shannon delta ruwe haai.

Tijdens een andere dag in de delta kwam er ook mooie ruwe haai aan boord.

Op andere dagen konden we wel verder naar het westen varen, waarbij een goede visserij boven de riffen een prima sport opleverde. Pollak, koolvis en doornhaaien tot ruim vijftien pond zwaar boden volop entertainment. Tijdens het vissen boven de riffen zou het vreemd geweest zijn om niet ook aas voor de haai uit te leggen. Ook dit had een positieve uitwerking, er konden enkele fraaie blauwe haaien geland worden.

Een mooie doornhaai.
Nog een fraaie doornhaai voor deze sportvisser.
Een blauwe haai voor deze groep.
Deze blauwe haai maakte deze man blij!
Koolvis van het rif.

Ga Vissen…

Clare Dragoon

De Clare Dragoon is een LOCHIN 366 die aangedreven wordt door een 650 pk motor. Luke Aston is de schipper en de boot vaart vanuit Carrigaholt, County Clare.

Hij heeft verschillende aanbiedingen staan op zijn website www.fishandstay.com en wanneer iemand interesse heeft om een trip samen te stellen, neem dan s.v.p. contact op. Luke twittert ook vanaf de boot onder @fishandstay en probeert ook zijn Facebookpagina www.facebook.com/CarrigaholtSeaAngling actueel te houden. Neem contact op met Luke om zo ongeveer de beste zeevisserij te beleven die Ierland te bieden heeft.
Telefoon: +353 (0)65 – 9058 209 of +353 (0)87 – 6367 544
Email: lukeaston@eircom.net Website: www.fishandstay.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.