Kit Dunne bericht dat er in de zee voor Wicklow veel gladde en ruwe haaien zwemmen van een mooi formaat…

18 juni: We beleven een uitstekende visserij op ruwe haai de laatste tijd. We beleefden twee dagen waarbij er de ene dag veertien en de volgende dag vijftien ruwe haaien geland werden. Er zaten in die twee dagen enkele fraaie exemplaren bij met gewichten tot bijna 39 pond. Deze morgen zagen we de start van nog een prima dag. Binnen korte tijd werden er vijf ruwe haaien geland, drie daarvan waren specimen vissen met gewichten boven de 36 pond.

20 juni: Er stond een zuidenwind kracht 5 vandaag, maar dat hield de gladde haaien niet tegen. Enkele uren vissen deze morgen leverde het nodige op voor Dean Clifford en Damien Cleary, waaronder een Ierse specimen gladde haai van 106 cm voor Jonathan MC Cathy en een ruwe haai voor Dean’s team.

 

Brian Cooke

 

Brian Cooke wist deze week een vis van bijna veertien pond zwaar te landen, terwijl Derek Greene een gladde haai van 110 cm wist te landen. John McLoughlin had meerdere gladde haaien plus een welkome gevlekte rog.

Darren Kelly

Darren Kelly en zijn gezin beleefden een topdag met specimen vissen voor vier gezinsleden. Hij wist zelf een vis van ruim achttien pond zwaar te landen, plus drie specimens, de jonge Alex wist een 113 cm lange gladde haai te landen.

Des Chew

Tegelijkertijd wist Bert MC Gregor de veertien ponds barrière te slechten na zijn ruim achttien pond zware vis van een week eerder. Dan Smith en Des Chew wisten tot ruim twaalf pond en 110 cm te komen.

 

Alles bij elkaar lijkt de Covid-19 weinig invloed gehad te hebben op het vissen, afgezien dan van een late start.

Ga vissen…

Er worden vistrips aangeboden op basis van een volledige dag vissen, een halve dag vissen of trips in de avonduren en deze kunnen geheel afgestemd worden op je verlangens. Er zijn twee boten beschikbaar, de Lisin en de Castle Maiden. Zowel de nieuwkomer als de ervaren zeevisser komt geheel aan zijn of haar trekken tijdens deze trips. De sportvissers aan boord kunnen profiteren van de ervaring en lokale kennis van de schipper, die constant met raad en daad klaar staat.

Het is mogelijk om je tijdens vistrips te richten op specifieke vissoorten, op vissen van specimen formaat of om nieuwe methoden van vissen uit te proberen. Of je alleen komt of met een club, als scholier of student, het vissen kan onder begeleiding geheel op jouw wensen afgestemd worden.

Kit Dunne
Wicklow Boat Charters

Telefoon: +353 (0)87 – 6832 179, +353 (0)404 – 670 31
Email:
dunnekit@gmail.com Website: www.wicklowboatcharters.ie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.