Schipper John Fleming, die Galway als basis heeft, berichtte graag over de fantastische visserij die hij, aan boord van zijn boot de Brazen Hussy II, in de laatste twee weken mocht beleven:

Het seizoen voor de haai begon bijzonder goed met de vangst van een aantal prachtige haringhaaien, zo wist Shane Naughton’s groep vier haringhaaien en een blauwe haai te landen. Enkele dagen later wist Tommy Magee en zijn groep uit Galway dit nog te verbeteren met vijf haringhaaien en een blauwe haai. Dit waren stuk voor stuk fraaie exemplaren, daaronder was ook de grootste haringhaai die tot nu toe op de Hussy geland is.

Haringhaaien zijn een bedreigde vissoort, alle vissen zijn dan ook van een merkje voorzien en teruggezet als onderdeel van IFI’s Marine Sportfish Tagging Programme. Dit programma monitort de bewegingen van de haringhaai (en vele andere soorten) in Ierse wateren sinds 1970.

Vreemd genoeg wisten we dit jaar voor het eerst ook een vrouwelijk exemplaar aan boord te brengen.

Vervolgens beleefden de volgende dag we een frustrerende dag vissen op haai. Het aas werd los gelaten, haken en lijnen braken. Het was gewoon een van die dagen, maar Tom wist de dag te redden met de vangst van een fraaie blauwe haai.

Ga vissen…

Om een dag vissen te boeken met John aan boord van de Brazen Hussy II, kun je contact met hem opnemen op het nummer +353 (0)87 – 7571 320.

Een standaard dag betekent vissen vanaf 9.00 tot 18.00 uur vanuit Rossaveal, Spiddal of Galway, afhankelijk van de vissoorten waarop je je wilt richten. Het vissen op riffen onder de kust op pollak, gul, leng, lipvis, conger en makreel kan binnen tien minuten vanaf het vertrekpunt bereikt worden. De riffen verder uit de kust kosten zo’n 45 minuten varen. De bodemvisserij op ruwe haai, doornhaai, rog, kathaai, tarbot, schol en de gigantische vleet kan binnen een uur bereikt worden, zodat je gegarandeerd bent van vele uren vissen.
Het seizoen voor de visserij op haai begint eind juni en loopt door tot ver in oktober, deze visserij betekent de ultieme adrenalinestoot met hard vechtende blauwe haai en haringhaai; deze vissen worden alle gemerkt en weer teruggezet.
Er zijn diverse gecombineerde pakketten beschikbaar.

Adres: Baile an tSagairt, Spiddal, Co. Galway, Ierland
Telefoon: +353 (0)87 – 7571 320
Facebook: www.facebook.com/BlueSharkAngling

Blue Shark Angling Galway,
Telefoon John Fleming : +353 (0)87 – 7571 320

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.