Dan O’Neill bericht van Mount Juliet op de rivier de Nore…

Nu dat de windsterkte wat minder geworden is en het weer vrij benauwd, zijn er weer volop hatches aan insecten te vinden langs de rivier de Nore, veel volwassen eendagsvliegen en schietmotten die regelmatig eieren afzetten op het wateroppervlak.

Veel insectenleven op de Nore.

Het is de laatste dagen behoorlijk druk geweest op de rivier, er zijn veel forellen gevangen op de combinatie van droge vlieg en nimf, later in de avond leverde de sedge mooie vangsten op. De fazantenstaartnimf leverde waarschijnlijk 75 procent van de forellen op die ik wist te landen, de rest viel voor een Frans nimfpatroon.

Ook had ik het geluk om een gentleman met de naam Joe Hickley te ontmoeten, ik viste met hem gedurende enkele uren op maandag. Joe wist enkele fraaie forellen te landen, twee daarvan gaven een fraaie dril ten beste, wat ons herinnerde aan het feit waarom we zoveel plezier beleven aan deze hobby. Het was een plezier om Joe te zien vissen en dat heb ik ook enkele uren lang gedaan.

We organiseren nu vliegvissessies in de avonduren op de rivier, deze bestaan uit uitleg over verschillende patronen, diverse technieken, montages, hoe het water te lezen en uitleg over het materiaal. Voor informatie over de sessies en de kosten, neem s.v.p. contact op middels de onderstaande gegevens.

Dan O’Neill
Mount Juliet Estate

Ga vissen…

Mount Juliet House is te vinden op een groot landgoed, het biedt een privé-visserij op vier kilometer van de middelste en onderste gedeelten van de rivier de Nore. Mount Juliet Estate biedt een visserij van de hoogste kwaliteit, op wandelafstand van het Manor House. Er is een ruimte beschikbaar in het Manor House waar je je materiaal in op kunt bergen en kunt drogen. Mount Juliet Estate kan ook voor het noodzakelijke materiaal zorgen, indien nodig.

https://www.mountjuliet.ie/fishing-on-the-estate.html

Neem voor aanvullende informatie contact op met Dan,

Tel.: +353 (0)85 – 7652 751

E-mail: Doneill@mountjuliet.ie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.