Stefan Martin bericht voor de Killybegs Mariners in Donegal…

 

26/07: Een mooie, rustige avond voor de laatste avond van de Mariner’s Summer League.

 

De grotere vissen waren moeilijk te vinden en het was niet eenvoudig om de kleinere tarbot en bot te haken, toen het donker werd kwamen de hondshaaien onder de kust en schoten de vangstaantallen toch nog omhoog.

 

De prijs voor de langste vis van deze nacht ging naar Daragh McGuinness met een fraaie bot.

De tweede plaats werd deze nacht gedeeld door Noel Kennedy en Brian Smith met hun vangsten aan hondshaai en platvis.

 

De winnaar van deze nacht werd John Cunningham met een mooie mix aan hondshaai, koolvis, tarbot en bot.

 

28/07: Er is niets mooier dan een portie zonlicht om een dag vissen nog fraaier te maken, ze draagt bij aan een relaxte dag op het zand.

 

Er werden meerdere mooie vissen geland, daaronder ook enkele fraaie tarbotten die het aas met graagte nemen en goed weerstand bieden tijdens de dril van de sportvisser.

Alle drie de hengels kregen aanbeten te verduren tijdens een hectische twintig minuten, toen er een school van stekelroggen voorbij kwam dat elk stukje aas oppikte.

 

Een van de positieve aspecten van deze moeilijke tijden is het feit dat steeds meer mensen weer terugkeren naar de natuur, ze genieten van het uitzicht langs de kust, de stranden, de wegen die kronkelen langs de Atlantische Oceaan en ze gaan ook weer vissen.

Bij het vissen gaat het niet altijd om het vangen van grote aantallen vis, maar meer om de gehele beleving eromheen, zien hoe de zon onder gaat, genieten van het gezelschap en de vangst van een paar vissen draagt natuurlijk altijd bij aan het plezier van een prachtige dag aan de kust.

 

Volgende uitstapje

 

Het volgende uitstapje voor de Mariner’s Summer League (2/4) vindt plaats deze vrijdagavond op het strand van Rossnowlagh, in de buurt van het hotel van 20.00 tot 00.00 uur. Zoals altijd zijn ook nieuwkomers meer dan welkom om deel te nemen, er zijn ook deze nacht weer mooie geldprijzen te winnen.

 

Stefan Martin
Killybegs Mariners SAC

Facebook: www.facebook.com/mariner.sac

Ga vissen…

Mariners zeevisclub, Killybegs, County Donegal. De club runt kust- en bootcompetities en vistrips door geheel Ierland, aldus doen ze waar ze het meest van genieten. Je kunt contact met ze opnemen via www.facebook.com/mariner.sac.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.