Home hengelsport nieuws forel Vissen tegen het eind van het seizoen levert op Sheelin mooie vissen...

Vissen tegen het eind van het seizoen levert op Sheelin mooie vissen op

1165
0

Vangst van de Week 9 oktober 2019

Lough Sheelin Sportvisserij Rapport 30 september – 6 oktober 2019

Door Brenda Montgomery, IFI

‘Luck is what happens when preparation meets opportunity’

Seneca

Gewoon de beste! Sportvisser Dylan Ennis uit Moate met zijn 6,75 pond zware vis, deze wist hij te vangen tijdens de LSTPA competitie op Lough Sheelin op 5 oktober.

Het forelseizoen is bijna afgelopen, er resteren nog enkele dagen tot het sluiten van het seizoen op 12 oktober. Lough Sheelin heeft ook dit jaar weer bewezen een onvoorspelbaar water te zijn dat even goed toch schitterende vangsten op kan leveren. Een schitterend watermilieu dat doorlopend met elkaar in tegenspraak zijnde vangstrapporten oplevert vanuit de sportviscommunity die dit water bevist.

Omstandigheden op het werk hebben me het grootste deel van het jaar weggehouden van dit water, ik voel me dan ook voor het eerst onvoorbereid om het seizoen hier af te sluiten. Maar om Geoffrey Chaucer te quoten: “tijd en getijden wachten op geen enkele man” (of vrouw!), de seizoensklok draait en dit wordt duidelijk gemaakt door vallende bladeren, ochtendnevel, korter wordende dagen en een fraaie mix aan herfstkleuren langs de oevers.

Op het startblok – de LSTPA Rehabilitatie Forelcompetitie op 5 oktober.

De LSTPA hield haar jaarlijkste beekrehabilitatie competitie op zaterdag 5 oktober en ondanks de zware regen bleek dit een uitstekende visdag te zijn. Met een record aantal deelnemers van 230 sportvissers uit geheel Ierland en de UK is dit het grootste, eendaagse sportvisevenement in het land. De lat was hoog gelegd met een minimummaat van 40 cm en uiteindelijk werden er 52 vissen ter weging aangeboden, de vijftien grootste vissen waren per stuk meer dan 3,5 pond zwaar. De winnende vis werd gevangen door Dylan Ennis uit Moate, een schitterende forel van 6,75 pond; Peter Crilly bezette de tweede plaats met een vis van 5,85 pond zwaar. Veel wedstrijdvissers wisten forellen met een gewicht rond de anderhalf pond te landen, maar deze werden weer teruggezet omdat de vangers wel in de gaten hadden dat dit niet goed genoeg zou zijn voor een hoge notering. Uit gesprekken met sportvissers na afloop valt op te maken dat er waarschijnlijk rond de 250 vissen met een lengte boven de 40 cm gevangen zijn, zeker 200 daarvan zijn veilig teruggezet in het meer.

Dylan Ennis, Moate, met zijn forel van 6,75 pond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.