Home hengelsport nieuws Vissers in kleine boten beleven een goede sport in de haven van...

Vissers in kleine boten beleven een goede sport in de haven van Cork

448
0

Jim Clohessy had de wens om schelvis en wijting te gaan vangen en dus voer hij de zee op naar wat veelbelovende stekken. Terwijl hij met een aantal vismaten aan het vissen was, kwam er met regelmatig schelvis en wijting naar de oppervlakte, afgewisseld door leng, pollak, rode poon en zelfs een enkele blauwe wijting. Het meest interessante was dat er meer schelvis met kunstaas gevangen werd dan met natuurlijk aas. Jim was zo druk bezig met het vangen van vis, dat hij vergat om voldoende foto’s te maken!

In Jim zijn eigen woorden: “We hadden meer schelvis en wijting (tot een pond of twee zwaar) dan dat we verwacht hadden. Een prima visserij.”

Voorzichtigheid geboden bij trailerhellingen

Jim voegde hier ook deze waarschuwing aan toe: “Wees extra voorzichtig bij de trailerhellingen. Zelf de doorgaans onberispelijke Paddy’s Point was verraderlijk bij laag water. Ik heb gehoord dat er diverse mensen uitgegleden zijn en dat er bijna ongelukken waren met trailers; er zijn zelfs al enkele mensen gewond geraakt. Dus wees voorzichtig daar.”

Ook Richie Ryan van Eire Bass was op het water te vinden, hij viste met John Pythian uit de UK. John vierde zijn 50ste verjaardag dat weekend en ging het water op om dit te vieren. Voor zijn pogingen werd hij beloond met een aantal fraaie pollakken op de vliegenhengel.

Ga vissen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.