Courtmacsherry Angling en West Cork Charters hebben samengewerkt met het Courtmacsherry Skate Tracking project, een project dat wordt geleid door onderzoekers van het University College Cork en het MaREI Centre. Vorige maand zijn er onderwatercamera’s en sensoren geplaatst en de boten zijn druk bezig geweest met het vangen en merken van de roggen.

Vissers die met Courtmacsherry Angling visten, hadden eerder deze week een driedubbele vangst van vleten en wisten ze allemaal te landen. Ze eindigden de dag met vijf vleten, waarvan de grootste werd gevangen bij de laatste keer dat het aas richting bodem gebracht werd.

West Cork Charters had vorige week een lange afstand wrakkentrip afgeblazen, dus een last minute trip voor rog werd snel georganiseerd. Er werden drie vleten tot 180 pond+ gevangen, allemaal vrouwtjes. Gisteren ving Luke Harman een mooi mannetje van Iers specimen formaat, het eerste mannetje in de studie tot nu toe.  Zoals bij alle roggen worden ze, zodra de nodige monsters zijn genomen en de merktekens zijn aangebracht, veilig teruggezet om te worden gevolgd en bestudeerd voor hun toekomstige bescherming.

Openbare meeting over het project

Courtmacsherry is een van de weinige toevluchtsoorden voor deze kritisch bedreigde diersoort. Dr. Danielle Orrell, een van Courtmacs mariene biologen, zal beschrijven hoe ze deze enorme dieren vangen en volgen en hun ‘vingerafdruk’ zoals vlekken, reproductieve gezondheid en vervelende parasieten bestuderen. Iedereen is welkom op de informatieavond in het Courtmacsherry Hotel op woensdag 12 juli om 19.00 uur.

Ga vissen…

Angling Service Providers

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.