Tom Collins, schipper van de Loch an Iasc, was op zee afgelopen week om driftend te vissen boven de riffen, hierbij kwamen er diverse gullen met een gewicht tot ruim zes pond naar boven. Vervolgens werd er een stek voor de vleet bevist tijdens afgaand water, dit resulteerde in een specimen van ruim 149 pond voor Chris O’Sullivan. Chris heeft een video samengesteld over zijn dag op zee – deze is zeer de moeite waard om te bekijken.

We blijven in het gebied rond Union Hall, Adrian Nowotynski van Irish Deep Sea Charters had een prima dag vissen op blauwvintonijn eerder deze week. Op het eind van een dag vol actie hadden de sportvissers aan boord tien tonijnen weten te landen (alle tonijnen zijn van een merkje voorzien en teruggezet), er gingen ook enkele vissen verloren tijdens de dril. Complimenten aan Leon die drie van de grootste vissen wist te landen.

Vogels en walvissen aan het azen nabij Courtmacsherry.

 

David Edwards van de Silver Dawn, die vaart vanuit Courtmacsherry, wist de haaien te vinden deze week. De sportvissers aan boord hadden een prima dag vol actie verder uit de kust met zeven blauwe haaien en een haringhaai. Maar het hoogtepunt van de dag was het spektakel waarin ze terecht kwamen op de terugweg. Honderden vogels van allerlei soorten plus walvissen en dolfijnen joegen volop op kleine vis rondom de boot, dit maakte het tot een spectaculair einde van de dag.

Veel gul dicht onder de kust eerder deze week plus plenty pollak.

 

 

Ga Vissen…

 

Sea Angling Charters

Vaart twaalf maanden per jaar en is gespecialiseerd in het vissen op haai. Met de ervaren schipper Tom Collins aan het roer van de Loch an Iasc, is dit een modern charterbedrijf dat een breed pakket aan diensten aanbiedt aan de klanten en dat graag tegemoet wil komen aan je wensen; of het nu gaat om het vissen op makreel, riffen, wrakken, specimens of het vissen op haaien.

 

Telefoon: +353 (0)87 – 2792 983

E-mail: booking@seaanglingcharters.ie

Website: www.seaanglingcharters.ie

 

Irish Deep Sea Charter

Jim en Adrian Nowotynski vormen een vader en zoon team die als schippers varen op de Rod ‘n’ Reel en de Boy Scott vanuit Union Hall en de haven van Glandore. Binnen 45 minuten varen tref je een uitstekende visserij met een grote variëteit aan vissoorten; hierdoor kun je meer tijd besteden aan het vissen.

Jim: +353 (0)87 – 7613 171 Adrian: +353 (0)86 – 3314 224
Web: http://irishdeepseacharter.com/ and www.glandoreharbourcharters.com

 

West Cork Charters

West Cork Charters vaart vanuit Courtmacsherry met de Silver Dawn, een 41 voet lange Rodman 1250 met twee 430 pk motoren. Op korte afstand van Courtmacsherry is al een uitstekende visserij te vinden, waarbij vaak zes tot vijftien verschillende vissoorten gevangen worden; zelfs meer dan twintig vissoorten is mogelijk wanneer sportvissers bereid zijn om van methode te wisselen en verschillende soorten aas en kunstaas te gebruiken tijdens een vistrip. Vrijwel altijd wordt er makreel, pollak, gul en leng aan boord gebracht, maar verschillende soorten lipvis, samen met wijting, steenbolk, koolvis, kathaai, conger behoren met andere vissoorten vaak eveneens tot de vangst. Wanneer je ervoor kiest om verder uit de kust te gaan vissen om de uitstekende visserij op de haai te proberen die beschikbaar is binnen tien mijn vanaf Courtmacsherry, dan heb je alle kans om blauwe haai te landen, daarnaast nemen de laatste jaren ook de vangsten aan haringhaai toe.

Adres: The Pier, Courtmacsherry, Co. Cork, Ierland.
Telefoon: +353 (0)83 – 449 1403
Email: DavidEdwardsCymru@hotmail.com
Website:
www.irelandseaangling.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.