Home hengelsport nieuws Vooruit plannen loont voor Anthony op de Barrow

Vooruit plannen loont voor Anthony op de Barrow

55
0

Wanneer we naar het weer voor deze week kijken, zien we dat het op zijn zachtst gezegd behoorlijk koud is. Maar het water is de afgelopen week gedaald tot een bevisbare hoogte en dus besloten Anthony en ik vrijdagavond laat dat we de rivier de Barrow een kans gingen geven. Het was een van die trips waarbij we bij wijze van spreken met de stroom meegingen. Dus vrijdagavond was voor mij een mix van Senan Stanley kunstaasvideo’s en natuurlijk Marcin Kantor, geen klachten.

Zaterdagochtend opstaan kostte niet al te veel moeite omdat we wisten waar we heen gingen, we pakten wat we dachten nodig te hebben en we gingen op weg op een zeer koude, frisse ochtend. Op weg naar de rivier bespraken we drie mogelijke plekken op de rivier die we wilden proberen en een “strategie” zoals Anthony het noemt voor elke plek. Toen we aankwamen, hing er een beetje mist boven de rivier met een paar mooie draaikolken hier en daar; er stond stroming, maar niet zo sterk als de laatste keer dat we hier waren.

Een ‘strategie’ plannen om de rivier aan te pakken.

Terwijl we langs de oever liepen, hebben we veel verhalen uitgewisseld. Anthony begint nu een verzameling van zijn eigen kleine visverhalen te verzamelen, wat voor geweldig vermaak zorgt als we naar de visplek lopen. Toen we de hoek omsloegen naar onze eerste locatie, was daar al een sportvisser. Dat was prima, want we hadden nog twee andere locaties en voldoende “strategieën”. De tweede locatie was vrij, dus we begonnen met opbouwen. Terwijl we aan het opbouwen waren, was er opspattend water veroorzaakt door voorns en kleine serpeling, wat altijd opwindend is. Anthony monteerde een van zijn favoriete kunstaasjes en wierp in de richting van het opspattende water We waren misschien een beetje laat met de worpen, want de jagende roofvis had geen interesse in onze kunstaaskeuze vanwege een buik vol kleine witvis, daar ben ik zeker van.

De visser die we als eerste op onze eerste stek zagen, wenkte Anthony en begon tegen hem te praten. Anthony begon te glimlachen en maakte een worp waar de visser naar wees. Bij de tweede worp drilde Anthony zijn eerste baars binnen. Daarna volgde natuurlijk baars nummer twee, drie en vier. Ik sprak met de visser, die Adam heette. Ik bedankte hem voor zijn vriendelijkheid en we spraken over hoe belangrijk het is dat we de jongere generatie zoveel mogelijk helpen, wat hij al had gedaan en waar hij mee instemde. Geloof het of niet, maar ik heb al eerder mensen gehad die bij een toegangshek van een meer stonden en over Anthony heen wierpen, dus Adams vriendelijkheid was zeer welkom en werd door ons allebei gewaardeerd.

Na een flink aantal baarzen en een kop thee besloten we het op snoek te wagen. Met de vliegenhengel in de aanslag begonnen we rond te kijken naar mogelijke stekken. We begonnen bij een gedeelte waar het kanaal smaller werd en vervolgens een stuk opener. Het duurde waarschijnlijk 45 minuten tot een uur voordat Anthony iets beleefde dat hij voorlopig niet zal vergeten. Toen hij de vlieg terugviste, was hij niet al te ver gezonken en we konden hem nog steeds duidelijk zien met onze polariserende zonnebrillen. Een mooie, kleine snoek van ruim drie pond zwaar kwam van onderen, pakte de vlieg en kwam fraai uit het water. Het gebeurde vrij snel, maar het was magisch om naar te kijken. Het was een geweldige ervaring voor Anthony om mee te maken, vooral omdat hij de vliegenhengel hanteerde. Een snelle foto en we zetten de nieuwste editie van Anthonys River snoek collectie terug, een hoogtepunt van onze beide weken.

De beloning: een mooie snoek op de vlieg voor Anthony.

Een ander hoogtepunt voor mij vorige week was het spreken met Ceri Jones in zijn podcast. Ik volg Ceri al een tijdje, dus het was een genoegen om met hem te spreken en onderdeel te worden van podcast 166. Ik kijk er erg naar uit om Ceri deze lente wat van mijn lokale wateren te laten zien.

Casting With Ceri Jones : Ep. 166 Dan O’Neill — Casting with Ceri Jones.

Nu het seizoen gelukkig voor de deur staat, kan ik een werpcursus geven om je klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Wanneer je meer informatie wilt, neem dan contact met me op via messenger of de onderstaande gegevens.

Southeastcasting@outlook.com

Dan O Neill Facebook

+353 (0)85 – 7652 751

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.