De Athy & District Anglers doen verslag van de laatste wedstrijd van hun Winter League gevist op 19 februari…

In het hart van Athy was het terrein van de Marina Club gastheer voor het spannende hoogtepunt van de 2023 Winter League voor de Athy and District Anglers Club. Omdat de rivier de Barrow overstroomde, werd de wedstrijd verplaatst, maar deze verandering van locatie kon het enthousiasme van de fanatieke vissers die samenkwamen voor de laatste wedstrijd niet bederven.

De dag brak aan met de belofte van de lente en verraste de deelnemers met onverwachte zonneschijn die het terrein van de Marina Club in een warme gloed hulde. De vissers, vol verwachting en gewapend met hun uitrusting, verzamelden zich om 8.30 uur voor een dag die een hoogtepunt in de hengelsportkalender zou blijken te zijn.

Een tiental enthousiaste deelnemers gaf gehoor aan de oproep, allemaal enthousiast om hun vaardigheden te testen in de laatste krachtmeting van de Winter League. Om 8:45 uur werden de stekken geloot en de vissers verspeelden geen tijd om hun spullen klaar te zetten, hun opwinding was voelbaar terwijl ze zich voorbereidden op de uitdaging die voor hen lag.

De sfeer knetterde van verwachting toen om 10 uur de all-in werd aangekondigd door de ervaren stem van Des. Met ingehouden adem plaatsten de wedstrijdvissers hun aas en wierpen hun lijnen uit, hopend op een productieve dag op het water. De eerste momenten kwamen echter traag op gang, waardoor de deelnemers een beetje geplaagd werden door spanning.

Binnen 30 minuten nam het verhaal een wending, met veel vissers die succes vonden in hun aanpak. Chris, Ryan, Jimmy, Tommy en Keith kwamen als eerste boven drijven en toonden hun vistalent door een aantal uitstekende zeelten te landen na intense drils van deze krachtige vissen. De jachthaven kwam tot leven met het zien van de zeelten, een bewijs van de gezondheid van het water.

Ook de voorn liet van zich horen en reageerde gretig op het aanbod van de vissers. De kameraadschap tussen de sportvissers was levendig, met geplaag dat door de jachthaven galmde en een sfeer van vriendschappelijke competitie creëerde.

Fergal landde een fenomenale baars van meer dan twee pond! Een prachtig exemplaar dat onderweg richting landingsnet vocht als een duivel.

Maar niet elk moment was er een van triomf. Vooral Chris werd geconfronteerd met het hartzeer van het verlies van twee uitzonderlijke zeelten kort onder de oever, als gevolg van het breken van de onderlijnen.

Terwijl de klok naar 15:30 uur tikte, betekende de ‘all out’ oproep het einde van een dag vol visavonturen. De laatste weging onthulde fantastische gewichten, waarbij meer dan de helft van de vissers een vangstgewicht met dubbele cijfers had.

 

In totaal werd er meer dan 115 pond vis gevangen, wat de vaardigheid en toewijding van de leden van de Athy and District Anglers Club onderstreept.
Resultaten
1. Ryan – 9112 gram
2. Jimmy – 7818 gram
3. Chris – 6524 gram
4. Tommy – 5568 gram
5. Barry – 5512 gram

Algemene competitieresultaten
1. Ryan – 10 punten
2. Tommy – 18,5 punten
3. Jimmy – 19 punten
4. Chris – 21 punten
5. Clive – 28 punten

Sponsors
Hartelijk dank aan Clive van Elk Recruitment Carlow en Murphs Tackle Show Carlow voor het sponsoren van onze grote finale! Zeer gewaardeerd door de club en door alle deelnemers!
Enorm veel dank aan alle vissers die hebben deelgenomen aan de competitie! We kijken uit naar een wedstrijdkalender vol actie dit jaar!

Word lid van de club…

Wanneer je de Marina Club Grounds wilt bevissen of betrokken wilt raken bij de club en wedstrijden zoals deze wilt vissen, klik dan op de links hieronder!
Athy & District Anglers Club werd opgericht in 1959 en tot op de dag van vandaag streven ze hun doelen na om de hengelsport in de wijde omgeving van Athy te beschermen, te onderhouden en aan te moedigen. De club werkt samen met de plaatselijke autoriteiten om de plaatselijke visgebieden te verbeteren en te onderhouden en organiseert evenementen en wedstrijden voor plaatselijke en nationale sportvissers. De Athy & District Anglers Club verwelkomt alle nieuwe leden en alle leeftijdsgroepen in de sport! Wanneer je mee wilt doen, kijk dan op de Getting Involved sectie van hun website.

Athy Town Coarse Angling Centre on the Barrow

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.