Stefan Martin van de Killybegs Mariners SAC bericht over de sportvisserij rondom Donegal Bay waar onder andereā€¦

...tong beschikbaar is.
…tong beschikbaar is.

11 mei: Het wordt steeds beter voor onze specimen hunter Christopher, hij wist een schitterende tong te vangen vanaf de kust van Donegal Bay. Een mooie vangst die ook weer teruggezet werd door de gelukkige sportvisser.

Rog

13 mei: De Mariners-leden beleefden enkele schitterende uurtjes vissen op de zandbanken in Donegal Bay met Killybegs Fishing Trips, waarbij een groot aantal vissoorten aan boord kwam, waaronder grote tarbot die het lichte materiaal diep door liet buigen tijdens deze genoeglijke trip.

Tarbot
Tarbot

Er ontstond een vreemde draaikolk aan stuurboordzijde bij onze boot en het water explodeerde toen de makreel de aanval inzette op wat de draaikolk veroorzaakte, er gingen verenpaternosters te water en de nodige makrelen werden gehaakt. We zagen een roze gloed in het water, het was een wolk krill die door de makreel bij elkaar gedreven werd. Grote walvishaaien zwommen vlak onder de wateroppervlakte verderop. Langzame driften overde banken leverden, stekelroggen, gevlekte roggen, honds- en kathaaien plus grote tarbot op. We hadden non-stop actie, vingen zelfs lipvis, pollak en leng aan de randen van de zandbanken. Een prachtig avontuur waarbij de natuur weer tot volle bloei zagen komen.

Dat is vissen...
Dat is vissen…

16 mei: Een breed scala aan vissoorten werd geland in de afgelopen dagen, daaronder een grote conger voor Gavin. De vis had een geschat gewicht van rond de 27 pond en werd weer teruggezet. Verder werden er o.a. ook tarbot, tong en diverse soorten lipvis gevangen, de vangsten waren net zo afwisselend als het weer en daardoor bleef het vissen zeer interessant. Op een van de avonden wisten we zelfs een flink stuk noordwaarts te varen en vissen langs de schitterende kust daar.

Een grote conger, gevangen vanaf de kust. Onthaakt en klaar om teruggezet te worden.
Een grote conger, gevangen vanaf de kust. Onthaakt en klaar om teruggezet te worden.

Ga vissen…

Word lid van de club

Killybegs Mariners sea angling club, County Donegal, organiseert diverse competities vissend vanaf de kust en vanaf boten, daarnaast organiseren ze vistrips naar andere delen van Ierland. Zo doen ze wat ze het liefste doen.

Facebook: www.facebook.com/mariner.sac

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.