Vincent Appleby bericht vanaf de oevers van Lough Currane:

1/5/19 Opnieuw een moeilijke dag voor de Currane Anglers, de eerste dag van mei leverde geen resultaat op.

2/5/19 Jonathan MacLean en George Maclean wisten trollend een acht ponds zalm te landen, terwijl ze gegidst werden door Tom O’Shea van www.flyfishingatloughcurrane.com, een andere gast wist eveneens een zalm te landen. Schijnbaar zijn er in de voorgaande dagen nog drie zalmen gevangen door sportvissers die anoniem willen blijven. Wannneer dit doorgegeven was, had ik het uiteraard graag gemeld.

8/5/19 Er was een goede visserij vandaag op de Waterville Fishery. De plaatselijke gillie Tom O’Shea van www.flyfishingatloughcurrane.com gidste de gepensioneerde rechter David Burton uit Yorkshire vanaf lunchtijd. Na ongeveer 25 worpen haakte hij een zalm van een pond of zes en omdat de vis teruggezet werd, is dit vrijwel zeker de eerste Catch & Release zalm van dit seizoen!

Rechter David Burton en de eerste C & R zalm van Currane voor 2019 – voor dit bijzondere feit ontvangt hij de Vangst van de Week.

Het lijkt er op dat rechter David Burton net zo goed is met zijn fototoestel als met zijn vliegenhengel!

Vanaf Lough Currane gaan we naar het stromende water. Peter Wills uit de UK wist in de wereldberoemde Butler Pool bij de www.watervillegolflinks.ie met zijn vliegenhengel voor het vissen op forel een schitterende zalm van negen pond zwaar te landen. De dril duurde rond de twintig minuten, volgens zijn vismaat Ken Towner uit Waterville, en de vangst werd na afloop uitgebreid gevierd in de Lobster Bar…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.