22 augustus 2019 | door Shane O’Reilly

Het Irish Specimen Fish Committee ontving recent een claim voor een specimen formaat bruine forel en het verhaal erachter is zo mooi dat we hebben besloten om het hier te publiceren.

In de woorden van de vanger en zijn dochter is hier het verhaal:

Edna:

Mijn vader Werner Heinrich is nog erg actief en fit nu dat hij 83 jaar oud is en zijn liefde voor de outdoor en de natuur is wat hem gezond houdt.

Op zaterdag 3 augustus wist Werner een prachtige bruine forel van specimen formaat te landen. De vis woog 6,956 kilogram en was 78 centimeter lang, de vis werd gevangen op Lough Leane in Killarney.

Om te zeggen dat hij overgelukkig was met zijn vangst zou een understatement zijn. We zijn allemaal erg trots op hem.

Hij zegt dat zijn vismaat Bob O’Connor, die onlangs overleden is, hem deze vis toebedeeld heeft. Ze hebben samen veel genoeglijke dagen doorgebracht op dit water.

Ik vroeg hem ook zelf een paar woorden te schrijven en hier zijn ze:

Werner:

In het begin van de jaren zestig van de vorige eeuw ben ik in Beaufort terecht gekomen en veel van mijn vrije tijd heb ik doorgebracht aan de oevers van de Laune, prachtig schoon water en met een grote hoeveelheid vis.

Het forelvissen was nieuw voor me en dit heeft me direct gegrepen. Ik beleefde dubbel plezier aan de vissen, eerst met het vangen en later bij het consumeren van de vis.

Mijn Engelse taalleraar sprak Oxford-Engels, maar mijn vismaten, hoofdzakelijk oudere mannen leerden met het ‘echte’ Engels en ook hoe ik met de vlieg moest vissen.

Trevor Champ moet ik al in het begin op de Laune ontmoet hebben.

Mijn zoon is geen sportvisser geworden, hij is actief in het voetballen in Kerry. Een van mijn kleinkinderen is wel een goede sportvisser geworden, ik nam hem voor het eerst mee toen hij vijf jaar oud was.

Hij wist een specimen zalm te landen in Caragh Lake op 09/06/13 met een gewicht van 9,85 kilogram, ik was erbij toen hij die indrukwekkende vis wist te landen.

De claim is ontvangen door de ISFC en zal later dit jaar beoordeeld worden.

Gevangen met een plug, een zestien voets zalmvliegenhengel, ABU Cardinal werpmolen (formaat 9) en gevlochten lijn met een trekkracht van 12 kg. We bekijken de schubben van de vis nog om te bepalen hoe oud de vis was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.