Wicklow Boat Charters schipper, ‘Kit Dunne’, bericht over enkele recente trips met de boot, waarbij er veel doornhaaien tot en met specimen formaat aan boord kwamen. Na drie trips met wisselende resultaten wordt het beeld bevestigd dat de doornhaaien nog steeds erg onvoorspelbaar zijn.

De eerste trip van twee uur de zee op met slechts ons tweeën was een van die dagen. De boot ging voor anker en het lood vond de bodem, waarna de eerste aanbeten kort daarop volgden. De stek leverde 40 doornhaaien op met een gewicht van ruim vier tot negen pond zwaar, geen enkele vis haalde het gewicht van 10,8 pond of de lengte van 105 cm om deze tot specimen te kunnen betitelen, maar het was wel een hectische dag alles bij elkaar.

Kit met een doornhaai.

 

De tweede trip van twee uur, een maand later, kwam maar langzaam op gang, maar leverde vis van een beter formaat op. De vissen aasden voorzichtig in het begin, maar wanneer er een aan boord kwam, was het een vis van een mooi formaat. We vingen een stuk of twaalf doornhaaien, waarvan er drie zwaarder waren dan 10,8 pond en langer dan 105 cm; de grootste vis was 14,5 pond zwaar en er werden daarnaast ook enkele kathaaien geland. Alles bij elkaar een prima twee uur vissen.

Twee doornhaaien voor Kit.

De volgende trip was in december onder level 3 van de beperkingen, met een lokale groep sportvissers; deze trip was juist weer minder productief, typisch! Tijdens enkele uren vissen onder de kust wisten we een kathaai en enkele doornhaaien te landen. We verkasten zoals gepland naar dieper water toen de stroming afnam, de ankers gingen weer omlaag en we wachtten optimistisch op wat komen ging. Het diepere water leverde geen doornhaaien op, wel enkele fraaie kathaaien. Wellicht dat het weer de vangsten beïnvloedde, twee dagen eerder stond er nog een harde noordoostenwind.

We hebben nog enkele dagen beschikbaar in december en de beschikbare data voor januari worden snel bekendgemaakt.

Vouchers kunnen via de telefoon of e-mail besteld worden, mocht je een origineel cadeau zoeken voor onder de kerstboom!

 

Ga vissen…

Er worden vistrips aangeboden op basis van een volledige dag vissen, een halve dag vissen of trips in de avonduren en deze kunnen geheel afgestemd worden op je verlangens. Er zijn twee boten beschikbaar, de Lisin en de Castle Maiden. Zowel de nieuwkomer als de ervaren zeevisser komt geheel aan zijn of haar trekken tijdens deze trips. De sportvissers aan boord kunnen profiteren van de ervaring en lokale kennis van de schipper, die constant met raad en daad klaar staat.

Het is mogelijk om je tijdens vistrips te richten op specifieke vissoorten, op vissen van specimen formaat of om nieuwe methoden van vissen uit te proberen. Of je alleen komt of met een club, als scholier of student, het vissen kan onder begeleiding geheel op jouw wensen afgestemd worden.

Kit Dunne
Wicklow Boat Charters

Telefoon: +353 (0)87 – 6832 179, +353 (0)404 – 670 31
Email:
dunnekit@gmail.com Website: www.wicklowboatcharters.ie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.