Rudy van Duijnhoven stuurde dit verslag in…

De vierdaagse King’s Classic viswedstrijd werd de laatste week van augustus wederom voorafgegaan door de eendaagse Lol Higgins Memorial 2022 viswedstijd. Deze Memorial werd gevist op dezelfde sectoren als de King’s Classic, dus op Lough Scur, Garandice Lake en Eonish. Het Glenview House van Theresa Kennedy was dit jaar het episch centrum van beide wedstrijden, hier werden de netten ontsmet en vonden de lotingen plus de prijsuitreikingen plaats. De deelnemers verbleven bij diverse B&B’s en hotels in de omgeving. De borden stonden voor het begin van de week al klaar, ze werden geplaatst door medewerkers van de Inland Fisheries Ireland. De King’s Classic wordt ondersteund en/of gesponsord door Shimano (hoofdsponsor), Ierland Toerisme, Inland Fisheries Ireland, Berlok Lokvoeders, Tackle Guru en Country Leitrim.

 

Willem van der Helm toont een blankvoorn op Eonish

De Lol Higgings Memorial duurde vijf uur, van elf uur tot vier uur, waarna mensen van Inland Fisheries Ireland voor het wegen van de vangsten zorgden. Het weer was bijna on-Ierlands mooi, droog, zonnig of slechts licht bewolkt, een graad of twintig en weinig wind die slechts af en toe even wat harder werd. Op de verschillende sectoren, twee op Eonish, een op Garadice Lake en een op Lough Scur, werd soms veelvuldig gewisseld tussen de vaste hengel en de feederhengel. Vielen de aanbeten even weg met de vaste hengel, wellicht omdat er een snoek op de stek actief was en soms een visje wist te stelen, dan werd er weer een voerkorf op afstand geplaatst. De vaste hengel leek wel de hoogste vangstgewichten op te leveren, hoewel de grotere vissen vaak met de feederhengel gevangen werden. De resultaten van de Lol Higgings Memorial werden op de vrijdag bekend gemaakt, tegelijk met de resultaten van de King’s Classic. Steelworks (www.steelworks.nl) stelde een plateau beschikbaar voor de winnaar van de Lol Higgings Memorial.

Simon Willsmore in actie op Lough Scur

Op maandagavond werd er bij Glenview House rond half zeven alvast geloot voor de volgorde van de sectoren voor de verschillende deelnemers. De loting van de plaatsnummers vond telkens ‘s morgens om acht uur plaats, ook bij Glenview House. Op de dinsdag was het zelfs nog wat warmer dan op de maandag. Na het loten voor de steknummers, om acht uur ‘s morgens bij Glenview House, vertrokken de deelnemers al spoedig naar de verschillende sectoren. De sectoren op Eonish leken vooral met de vaste hengel weer goed vis op te leveren, o.a. voor Willem Multem. Op Connoly Shores op Garadice Lake leverde met name de feederhengel de meeste vis op. Andrew Higgins viste hier in korte broek en met volgelopen laarzen een mooi gewicht van 9.500 gram bij elkaar, Alleen Francis McGoldrick kwam hier met 7.920 gram nog enigszins in de buurt.

De tweede dag leverde iets meer wind en in ieder geval op Garadice Lake wat mindere vangsten op, de andere sectoren leken constant te blijven of zelfs beter te worden. In sector A had Marco Hofman veel ‘last’ van baars met het feedervissen, maar die vissen leverden hem wel de sectorwinst op uiteindelijk, André Schipper sleepte met de vaste hengel hier een tweede plek in de sector binnen, op 50 gram gevolgd door Martin Snijders. In sector D, eveneens op Eonish Lake, schoot Willem van der Helm direct goed uit de startblokken, hij wist hier met de vaste hengel bijna twee keer meer gewicht te verzamelen dan Leo Koot, die moeizamer op gang kwam, de jonge Charlie Richards werd hier derde. Simon Willsmore wist ook vandaag zijn sector te winnen op Garadice Lake, tweede werd hier André Multem, derde Sipke Goldstein. Arjan Klop deed zijn naam eer aan en gaf vandaag iedereen ‘klop’ op Lough Scur. Francis McGoldrick werd hier tweede, Rien Verhoeckx derde.

Vis en wier voor Marco Hofman op Garadice Lake

De wind was weer duidelijk minder op de derde dag van de King’s Classic, maar de vangsten waren duidelijk beter dan de dag ervoor! Na het uitreiken van de sectorprijzen van de voorgaande dag en het loten van de steknummers, keerde de rust al snel weer terug bij Glenview House. Simon Willsmore was ook op Lough Scur, The Rocks, niet te stoppen. Met ruim veertien kilogram bleef hij Sepke Golstein en André Multem duidelijk voor in gewicht, zij hadden elk ruim elf kilogram. De drie zeelten van Anne-Jurgen Golstein, plus veel mooie voorns en hybriden, hielpen hem met ruim tien kilogram aan een vierde plek. Op Connoly Shore moest Marco Hofman nu zijn meerdere erkennen in Peter Kruithof, het verschil was slechts 140 gram… Derde werd hier Tom Sexton met vijf kilogram. Francis McGoldrick deed met bijna acht kilogram aan vis goede zaken op sector D op Eonish Lake, Andrew Higgins werd hier tweede, Martin Marico derde met, respectievelijk, ruim zes en vijf kilogram. Willem van der Helm wist ook vandaag zijn vak te winnen, sector A op Eonish Lake, met bijna vijftien kilogram witvis. Peter van de Walle werd hier tweede en Leo Koot derde, beide met ruim twaalf kilogram.

De vierde en laatste dag van de King’s Classic lag de weg naar de eindoverwinning nog open voor meerdere deelnemers. Martin Marico wist deze dag sector A op Eonish te winnen met 8.700 gram, tweede werd hier Luk Lubbers met 8.500 gram en derde Francis McGoldrick met 7.600 gram. Willem van der Helm wist zijn sector B op Garadice opnieuw te winnen, met 12.800 gram. Leo Koot werd hier tweede met 10.800 gram en Johan Backaert derde met 7.700 gram. Sector C op Lough Scur, The Rocks, werd opnieuw een prooi voor Marco Hofman met 14.500 gram, tweede werd hier André Schippers met 13.400 gram en derde Willem Multem met 10.600 gram. Sipke Goldstein deed goede zaken op sector D op Eonish, met 7.200 gram haalde hij hier de eerste plaats, tweede werd André Multem met 6.550 gram en derde Simon Willsmore met 3.800 gram.

Grote zeelt van Logh Scur

Op de vrijdagavond werden de uitslagen van de Lol Higgings Memorial en de King’s Classic (waarvoor het slechtste resultaat van een van de dagen kwam te vervallen) bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt.

Lol Higgings Memorial:

 1. Willem van der Helm, 15.300 gram
 2. André Multem, 15.250 gram
 3. Marco Hofman, 13.950 gram
 4. Peter van de Walle, 13.750 gram
 5. Marnik Vekeman, 10.950 gram

Eindresultaten King’s Classic 2022:

 1. Willem van der Helm, 3 punten, 47.900 gram
 2. Simon Willsmore, 3 punten, 42.590 gram
 3. Marco Hofman, 3 punten, 38.450 gram
 4. Leo Koot, 5 punten, 34.500 gram
 5. Francis McGoldrick, 5 punten, 30.820 gram
 6. Sipke Goldstein, 6 punten, 25.300 gram
 7. André Multem, 6 punten, 25.210 gram
 8. Andrew Higgins, 7 punten, 22.700 gram
 9. Martin Marico, 7 punten, 18.660 gram
 10. André Schippers, 8 punten, 29.800 gram

Voor meer informatie over de volgende editie van de King’s Classic in 2023, die voorlopig gepland staat voor dezelfde week, ga je naar de website www.bbi-travel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.