Declan Gibbons bericht van Lough Corrib waar, ondanks de spaarzame hatches van meivliegen, sportvissers een uitstekende visserij beleefd hebben. Het uitkomen van de meivlieg was goed te noemen in bepaalde gedeelten van het meer en eerder spaarzaam op andere gedeelten, terwijl de Campto muggen met consistentie uitgekomen zijn in bepaalde baaien en het vissen met buzzers heeft een aantal schitterende vangsten aan forel opgeleverd deze week, mede omdat de omstandigheden ideaal waren op een aantal dagen. Het dappen met echte meivliegen was eveneens productief, hoewel het soms moeilijk was om voldoende insecten te verzamelen.

In het gebied rond Cornamona hielden de Cornamona & District Anglers hun Mayfly Competition op zondag. De 45 deelnemers vingen in totaal 37 forellen met een totaal gewicht van 25,78 kilogram. De eerste plaats was voor Tom Doc Sullivan met drie vissen met een totaal gewicht van 3,245 kilogram (Tom ontving hiervoor de Dr. Eamon Sullivan Cup, die genoemd is naar zijn vader, uit handen van zijn zuster Elizabeth. Op de tweede plaats vinden we Gerry Dixon met vier vissen met een gewicht van 2,695 kilogram and de derde plek was voor Gerry McDonnell met vier vissen van in totaal 2,600 kilogram. De beste vrouwelijk deelnemer was Eileen Dixon met twee vissen van in totaal 1,49 kilogram en Tom Doc Sullivan won eveneens de prijs voor de zwaarste vis met een forel van 1,835 kilogram.

Tom Doc Sullivan ontving de Dr. Eamon Sullivan Cup uit handen van voorzitter Martin Kinneavy en zijn zuster Elizabeth.
Tom Doc Sullivan ontving de Dr. Eamon Sullivan Cup uit handen van voorzitter Martin Kinneavy en zijn zuster Elizabeth.

Billy O’Brien uit Cork, die negen dagen verbleef in de Lakeshore House B&B, berichtte ons dat hij zijn beste seizoen beleefde op Corrib van de afgelopen vijftien jaar, hij ving gemiddeld vier tot vijf forellen per dag, de grootste vis was een forel van rond de 3,5 pond op zaterdag. Richard Molloy van Richard Molloy van Ballard Shore Boat Hire & Self-Catering (tel. +353 (0)87-2879 339) bericht over goede vangsten in zijn omgeving met zowel meivliegen gebonden als natte vliegen als met dappen. Aidan Spooner uit Limerick wist op woensdag met dappen een forel van circa 2,5 pond zwaar te landen.

Tom Ormond wist op donderdag drie forellen te vangen, Eddie Brown had op dinsdag vier vissen met als grootste forel een vis van rond de vier pond zwaar, op donderdag wist hij een vis van ruim twee pond zwaar te vangen. Tom Doc Sullivan (www.tomdoc.com) gidste Mark Conroy en een groep van drie sportvissers uit Engeland gedurende zes dagen, ze wisten daarbij in totaal tussen de 40 en 50 forellen te landen op droge Wulffs en buzzers, de beste vis was ruim 3,5 pond zwaar. Jason O’Riordan en Dave Burke visten gedurende twee dagen en wisten twaalf vissen te landen, Dave had de grootste met een vis van ruim 3,5 pond zwaar.

Mark Conroy met een mooie vangst.In het gebied rond Oughterard bericht Basil Shields van de Ardnasillagh Lodge (tel. +353 (0)91-552 550) over een uitstekende visserij met buzzers en meivliegen; Billy Stinson wist op een dag zeventien forellen te landen met buzzers, de zwaarste woog 4,5 pond. Schotland & Larry Kelly, Dublin wisten in een week 38 forellen te vangen, de grootste woog 4,5 pond

Kevin Molloy (tel. +353 (0)87- 9604 170) bericht over groeiende hatches in het gebied rond Oughterard en een visserij die op dezelfde wijze toeneemt; John & Robert Broadbend uit Donegal hadden in vier dagen tijd 37 forellen van een tot ruim drie pond zwaar, stuk voor stuk met natte vliegen. Harry Conch en zijn gezin uit Cork hadden tijdens zeven dagen dappen 90 vissen, met gewichten van een tot ruim drie pond.

Edith Loots uit België met een forel die haar bezoek memorabel maakte.
Edith Loots uit België met een forel die haar bezoek memorabel maakte.

Larry McCarthy van de Corrib View Lodge, Glencorrib, bericht enthousiast over de kwaliteit van Corrib als Europa’s top wilde forel visserij. Gasten wisten in totaal tien persoonlijke records te verbeteren deze week, met negen forellen boven de 4,5 pond, drie vissen boven de 5,5 pond en een vis van bijna acht pond zwaar. De topper was Bob Clark en zijn vismaat Jonathan Lee die gegidst werden door Frank Reilly, ze wisten een bijna acht pond zware forel te landen die gewogen en terug gezet werd. Bob wint met deze schitterende vis de Vangst van de Week.

Bob Clark & Jonathan Lee met de schitterende acht ponds forel vlak voordat deze teruggezet werd. #cprsavesfish
Bob Clark & Jonathan Lee met de schitterende acht ponds forel vlak voordat deze teruggezet werd. #cprsavesfish
En daar zwemt ze weer weg, Bob Clark zet de vis van zijn leven terug. #cprsavesfish
En daar zwemt ze weer weg, Bob Clark zet de vis van zijn leven terug. #cprsavesfish

Malcolm Patrick werd vanuit de lodge gegidst door Andrew Boyd en ving zijn persoonlijk record van circa 5,5 pond zwaar, ook deze vis werd teruggezet. Tony Ling werd gegidst door Declan Gibbons wist zijn persoonlijk record eveneens scherper te zetten tot 5,5 pond.

 

Tony Ling met zijn 5,5 ponds persoonlijk record, gewogen en teruggezet. #cprsavesfish
Tony Ling met zijn 5,5 ponds persoonlijk record, gewogen en teruggezet. #cprsavesfish

Tony zet zijn fraaie vangst terug. #cprsavesfishIn een week waarin Larry zelf 48 forellen wisten te landen met een hoog gemiddeld gewicht en die ook allemaal weer teruggezet werden, wist hij ook zijn persoonlijk record scherper te zetten met een vangst van ruim 5,5 pond. Larry vertelde dat het vissen met meivlieg-imitaties goede vangsten begint op te leveren, verder levert het vissen met de buzzer ook nog steeds mooie vangsten op, dus de vooruitzichten zijn positief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.