Wisselende omstandigheden op Corrib dankzij het stijgen van het water

800
0

Declan Gibbons bericht vanaf Lough Corrib…

Het vissen op Corrib in de afgelopen week was zeker niet eenvoudig, omdat het waterpeil aan het stijgen was en er slechts spaarzame hatches van eendagsvliegen en schietmotten te zien waren; de forellen leken vooral op visbroed te jagen.

Ciaran Reilly, Loughrea, met een schitterende forel van Corrib.

In het gebied rond Greenfield, Loughrea, beleefden vader en zoon Robert en Ciaran Reilly een uitstekende dag op zaterdag waarbij ze dertien vissen met een lengte boven de 32 centimeter wisten te landen, plus nog wat ondermaatse exemplaren. Alle vissen werden gehaakt op dabblers of visbroedpatronen en teruggezet. De grootste vis was rond de zes pond zwaar! Hier is een video van Ciaran die een mooie forel terugzet…

 

Vanuit het gebied rond Oughterard, Basil Shields van de Ardnasillagh Lodge (+353 (0)91 – 552 550), bericht over Larry Kelly uit Dublin die in elf dagen tijd 23 forellen wist te landen met zowel droge als natte vliegen. De grootste forel was rond de vijf pond zwaar. Maccon Keane uit Galway wist in twee dagen tijd vier vissen te landen met natte vliegen, de zwaarste was ruim drie pond zwaar.

We blijven nog even in het gebied rond Oughterard omdat Kevin Molloy (+353 (0)87 – 9604 170) bericht over sportvissers die een prima sport beleven wanneer ze slepend vissen en bij het vliegvissen met natte vliegen. Martyn Byrne uit Dublin en zijn zoon wisten op een dag vier forellen te landen met natte vliegen, de vissen hadden een gewicht tussen de een en drie pond. JJ & Jack Carty visten hier drie dagen en wisten zes forellen te landen tijdens het slepend vissen, dit in gewichten vanaf een pond tot ruim vijf pond. Stephen Murray uit Cork wist een mooie forel van ruim vijf pond zwaar te landen tijdens zijn dag vissen op Corrib.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.