De Eire Bass gids Richie Ryan stuurde ons een kort verslag van zijn seizoen tot nu toe dit jaar. De gids pakt het verhaal op:

“Mijn seizoen als gids in 2023 was erg wisselend. Klanten die op zoek waren naar zoutwater vliegvissen waren helaas vrij moeilijk te vinden, maar de meesten die boekten waren aangenaam verrast door de aantallen en de kwaliteit van de vis. Juli was een van de slechtste maanden ooit qua weer die ik me kan herinneren. We geloven dat de zeebaarzen in augustus op krabben gingen jagen en vervolgens moeilijk te vangen waren. Pollak met de vlieg was zoals altijd uitstekend gedurende het hele seizoen. Een grote hulp hierbij is weer de afwezigheid van kieuwnetten vanwege de predatie door zeehonden. In september kwam de zeebaars weer volop jagen, maar de hoeveelheid zoet water in de haven van Cork eind september deed ons geen goed.

Tyler John Fitzgerald uit Canada met een grote pollak.

Voor de vliegvissers die zich ergeren aan het einde van het forel- en zalmseizoen, kan ik je hengelsportervaring verlengen. Oktober kan een uitstekende maand voor zeebaars zijn, dus waarom probeer je voor de verandering niet eens een worp op het diepe, blauwe water? Je kunt het vreselijke zalmseizoen achter je laten en echt vis vangen. Wat heb je te verliezen, een zeebaars misschien!

Ga vissen

Wanneer je Richie wilt boeken, ga dan naar www.corkbass.com.

Eire Bass – Richie Ryan

Zoutwater vliegvisgids.

Website: www.corkbass.com E-mail: info@corkbass.com

Tel.: +353 (0)86 – 1940 744

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.