Een aantal clubs en viswateren in heel Ierland hebben hun hervonden vrijheid gevierd door het houden van oefensessies en wedstrijden met sportvissers, zowel competitief als niet-competitief; iedereen is blij dat ze de draad weer op kunnen pakken.

Oaklands lake in New Ross heeft mooie vangsten aan karper opgeleverd voor zowel nieuwkomers als gevorderden, jong en oud, net als Tooman Fisheries in Leitrim waar de open wedstrijd op woensdag gewonnen werd met een vangst van 165,6 pond.

Portumna CAC heeft hun eerste wedstrijd van dit seizoen gepland staan voor zondag 5 juli, hopelijk zal de harde wind die voorspeld wordt wat in kracht afnemen, zodat ze hun voerkorven nog precies genoeg kunnen plaatsen.

Tommy Burke won de Edenderry proefsessie met 5,9 pond.

Op de kanalen is de Royal Enfield CAC erg druk met het vrijmaken van stekken voor aanstaande evenementen en de Edenderry CAC hield een proefsessie onder zeer slechte omstandigheden, waarbij 5,9 pond genoeg was om de sessie winnend af te sluiten.

Klaar voor ‘Go and Catch’…

Meren in Cavan en Leitrim hebben mooie vangsten aan zeelt, brasem en hybriden opgeleverd, zoals duidelijk werd gemaakt door het Go and Catch Feeder Team dat het maximale wist te halen uit een kalme, maar bedekte dag; ze verzamelden een indrukwekkende vangst aan brasems en hybriden.

Een mooie vangst aan brasem en hybriden voor de ‘Go and Catch’ mensen.

In county Laois worden vangsten van mooie karpers en zeelten gemeld vanaf Gill’s pond door de Ballinakill anglers.

Norman Roth met een aantal indrukwekkende vissen.

In Oost-Clare zal de Tulla District and Angling Club deze zondag haar eerste competitie houden bij Silvergrove van 11.00 toto 16.00 uur, waarbij nieuwkomers en gevorderde sportvissers eveneens welkom zijn. Het loten van de stekken zal om 9.45 uur gebeuren, deze vrijdagavond zullen de stekken vrijgemaakt worden als voorbereiding op het evenement.

Pak dus je witvishengel, wat dobbers, loodgewichten, aas en haken en ga richting waterkant; er is geen betere manier om de jongere generatie te introduceren in de kunst van het sportvissen dan om tijdelijk wat zeelten, brasem en hybriden te onttrekken aan een meer of karper aan een commercial – wat houdt je tegen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.