Schipper John Fleming en zijn gasten aan boord genieten de laatste dagen van een prachtige visserij op Galway Bay. De sportvissers aan boord vangen mooie exemplaren bij elke tocht, daaronder pollak, specimen doornhaai, gevlekte rog, grauwe poon, zeekoekoek, rode poon, schelvis, wijting, lipvis en meer. Een Nederlandse groep beleefde mooie dagen bij het vissen op doornhaai en pollak, waarbij ze ruim twintig doornhaaien per dag vingen, waaronder enkele specimens.

v
Dave Thrill met een gevlekte rog.
Een mooie doornhaai voor Henk uit Nederland.
Een mooie doornhaai voor Henk uit Nederland.
Joe Nolan met zijn eerste specimen doornhaai.
Joe Nolan met zijn eerste specimen doornhaai.
Cormac Kellett met een blauwe haai met een gewicht van tegen de dertig pond.
Cormac Kellett met een blauwe haai met een gewicht van tegen de dertig pond.
Een knappe blauwe haai voor Dave Trill.
Een knappe blauwe haai voor Dave Trill.

John beleefde ook een zeldzame vangst, zijn allereerste wrakbaars. De wrakbaars wordt vaak aangetroffen onder drijvende waterplanten, maar soms komen ze ook omhoog onder driftende boten op zee en deze vis maakte daarop geen uitzondering. Terwijl ze driftend aan het vissen waren op blauwe haai met een flink rubby dubby spoor, zag John de vis onder de emmer met rubby dubby aan hij deze aan het schudden was. Hij liet een makreelstrip een meter onder de boot zakken met twee haken er in. Hij zag hoe de vis naderbij kwam en het aas voorzichtig pakte, maar toen ze gehaakt was, was er van die voorzichtigheid weinig meer te merken. Zoals John zei “de hel brak los. De beste dril die ik ooit gehad heb van een vis van dit formaat.” De vis, die tegen de vijf pond zwaar was, werd, nadat er snel een foto van gemaakt was, weer snel teruggezet.

Een zeer blije John Fleming met zijn eerste wrakbaars.
Een zeer blije John Fleming met zijn eerste wrakbaars.

Ga vissen…

Neem, voor een dag vissen met John aan boord van de Brazen Hussy II, contact met hem op door te bellen met +353 (0)87 – 7571 320.

Een normale dag duurt van 9.00 tot 18.00 uur waarbij er uitgevaren wordt vanuit Rossaveal, Spiddal of Galway, afhankelijk van de vissoorten waarop gevist gaat worden. Het vissen op de riffen onder de kust op pollak, gul, leng, lipvis, conger en makreel kan binnen tien minuten bereikt worden vanaf het vertrekpunt, terwijl de riffen verder uit de kust binnen 45 minuten bereikt kunnen worden. De gronden waar op ruwe haai, doornhaai, rog, kathaai, tarbot, schol en de gigantische vleet gevist wordt kunnen binnen het uur bereikt worden, hierdoor kun je er zeker van zijn dat je veel tijd aan het vissen kunt besteden.
Heet seizoen voor het vissen op haai begint normaal gesproken eind juni en loopt door tot eind oktober, dit is het ultieme sportvisavontuur met hard vechtende blauwe haaien en haringhaaien die stuk voor stuk gemerkt en weer veilig teruggezet worden.
Speciale pakketten zijn beschikbaar op aanvraag.

Adres: Baile an tSagairt, Spiddal, Co. Galway, Ierland.
Telefoon: +353 (0)87 – 7571 320
Facebook: www.facebook.com/BlueSharkAngling

Blue Shark Angling Galway
Bel John Fleming : +353 (0)87 – 7571 320

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.