De heropening van de Galway Fishery was op maandag 18 april voor sportvissers die wonen in County Galway. Het waterpeil was hoog geweest, tot de vierde opening, maar daalde tot de tweede opening afgelopen week, ideaal voor het vissen met kunstaas. De lokale sportvisser Sean O’Toole had ‘s morgens de gelegenheid om hier te vissen, het kostte hem slechts vier worpen met zijn kunstaashengel om de eerste zalm van 2021 te haken. Een mooie, pas de rivier op gezwommen vis van ruim tien pond zwaar was zijn beloning en Sean was hiermee een erg gelukkig mens, ook al duurde zijn sessie nu wel erg kort!

Sinds die dag zijn er meerdere zalmen geland, bijna allemaal van een erg mooi formaat, met een gemiddeld gewicht boven de negen pond en voor het grootste deel gehaakt met een spinner. Onder de sportvissers die zalm wisten te landen waren Jon Menzies uit Loughrea en Fergal Cormican uit Rosscahill. Sean O’Toole wist nog een vis te landen, vrijwel identiek aan zijn eerste, en ook Phil Donoghue wist een voorjaarszalm te landen. Hoewel de omstandigheden moeilijk waren voor het vissen met de vlieg, wist Declan Tuffy afgelopen zondag toch zijn eerste vis te landen, een mooi exemplaar van circa zeven pond zwaar.

Nu dat we wachten op het nieuws over het heropenen van Ierland, blijft het vissen op dit moment alleen mogelijk voor sportvissers die wonen in County Galway. Zodra het reizen binnen counties weer toegestaan is, dan zijn sportvissers van verder weg weer hartelijk welkom. Voor informatie over de beschikbaarheid van vergunningen, kun je contact opnemen met de fishery onder +353 (0)91 – 562 388 of stuur een e-mail naar: seamus.hartigan@fisheriesireland.ie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.