Home hengelsport nieuws zalm Ierland Sportvissen 2020 – Initiatief om bij vrouwen het sportvissen te introduceren

Ierland Sportvissen 2020 – Initiatief om bij vrouwen het sportvissen te introduceren

854
0

Inland Fisheries Ireland is van plan om meer vrouwen de geneugten van het sportvissen te laten ervaren. Tussen april en september 2020 is IFI van plan om een aantal introductiedagen te houden op de rivieren de Blackwater, Shannon en Moy.

Vrouwen die nooit eerder gevist hebben krijgen een introductie in alle technieken voor het vissen op het zoete water en in alle vissoorten. IFI hoopt te bereiken met deze introductiedagen dat meer vrouwen het sportvissen oppakken en zich aansluiten bij plaatselijke hengelsportverenigingen. Het worden vooral leuke sessies waarin de basis geleerd wordt en waarbij vrouwen vertrouwen krijgen in het gebruik van het materiaal, het waden en het werpen.

Top instructeur Glenda Powell in actie.

IFI is enthousiast om bij dit initiatief samen te werken met Glenda Powell, die een grote ervaring heeft als instructeur en coach. Ze krijgt hulp van een groep vrijwilligers die elke vrouw individueel alle benodigde aandacht geven en zo de benodigde kennis en ervaring op kunnen doen. Elke deelnemer zal de voordelen van het sportvissen en outdoor activiteiten ervaren en zal aangemoedigd worden om de hobby voort te zetten.

Imelda Scallan van IFI geeft nadere informatie over dit initiatief tijdens de Ireland Angling Show, die op 15 en 16 februari in het National Show Centre, Swords, County Dublin, gehouden wordt. Ga naar de website van Inland Fisheries Ireland voor nadere informatie over dit initiatief voor vrouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.