Paul Whelan van Fort William bericht over de vangst van opnieuw een bijzondere zalm. Afgelopen week was het Tim Keane uit Dublin die het record van de fishery verbrak met de vangst en het terugzetten van een zalm van 20,7 pond. Deze week was het de beurt aan John Brock uit de UK.

https://www.facebook.com/1574432512786167/videos/1863809960515086/
https://www.facebook.com/1574432512786167/videos/1863809960515086/

Hij wist een prachtige mannetjesvis te landen met een lengte van 100 cm en een geschat gewicht van 22,5 pond. De vis gaf een schitterende show ten beste tijdens de dril en werd onbeschadigd teruggezet, zodat de zalm zich bezig kan houden met de zaken waarvoor hij de rivier op gezwommen was.
Er werden vrijdag nog vier vissen geland, maar er zijn nog geen tekenen gezien dat er ook pas opgetrokken zalmen op de rivier zijn.

Bekijk de video op https://www.facebook.com/1574432512786167/videos/1863809960515086/

Paul Whelan
Fort William Estate

BALLYDUFF BRIDGE ZALMVISSERIJ

Connie Corcoran van de Ballyduff Bridge bericht over de eerste zalm die Michael uit België op de wateren van Ballyduff wist te landen. Er werd snel een foto gemaakt en toen werd de vis teruggezet.

Op de maandag wisten Patrick Carroll, Michael en Marc uit België, bij Ballyduff Bridge en Ballincurrig, zalmen van rond de tien, twee en vijf pond zwaar te landen; alle vissen werden teruggezet.

Ga vissen…

Fort William Estate

De rivier de Blackwater, die stroomt door Cork en Waterford in het zuidoosten van Ierland, is vooral bekend van de visserij op zalm. De Fort William Fishery heeft vijf beats op de rivier, waaronder diverse gedeelten die speciaal geschikt zijn voor het vliegvissen op zalm. De beats bieden een grote variëteit aan water, geschikt voor zowel de nieuwkomer als voor de meer ervaren sportvisser. In de zomer trekken er ook grote aantallen zeeforellen de rivier op. Op het estate vind je twee self-catering cottages en een opbergruimte met ook een vrieskist. Of je nu de voorkeur geeft aan zalm of vliegvissen op zeeforel, Fort William komt tegemoet aan al je wensen en zelfs meer dan dat.

Paul Whelan,
Fishery Manager,
Fort William Estate,
Glencairn, Lismore, Co. Waterford, Ierland

Website: www.fortwilliamfishing.net
Email: info@fortwilliamfishing.net
Tel.: +353 (0)87 – 8292 077

Ballyduff Bridge Salmon Fishery

De Ballyduff Bridge Fishery controleert een aantal riviergedeelten op de Munster Blackwater. De Ballyduff Bridge beat is bijna anderhalve kilometer lang en biedt een grote variëteit aan water dat voor een groot gedeelte zeer geschikt is om met de vlieg te bevissen. Bovenstrooms nabij het plaatsje Ballyhooley (op enkele kilometers afstand van Fermoy in Cork) bevinden zich twee beats. De Ballincurrig Beat is een van de mooiste locaties langs de rivier en hier vind je een prachtig stuk water voor de vliegenhengel dat uitmondt in een diepe pool. Wat verder stroomafwaarts hebben we langs de tegenoverliggende oever nog een korte maar productieve beat, Magners genaamd. Deze beat is ook productief bij hoog water.

Contact Conie Corcoran:
Ballyduff, Co. Waterford, Ierland

Mobiel: +353 (0)87 – 6918 230
Website:
www.blackwatersalmon.ie

De Munster Blackwater…

Meer informatie over het zalmvissen op de Munster Blackwater vind je op de volgende pagina met een lijst met alle visserijen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.