Tom Collins, schipper van de Loch an Iasc, bericht over de vangst van de eerste haai van 2015…

De eerste blauwe haai van het seizoen is vandaag gevangen (donderdag 4 juni) vanaf onze boot de Loch An Iasc die vaart vanuit Union Hall. Dit is de tweede keer in twee jaar dat de eerste haai van het seizoen gevangen werd vanaf deze boot. Afgelopen jaar ving een van Tom’s vissers een blauwe haai op 31 mei.

blauwe haai
Evan McGovern ving vandaag de eerste blauwe haai van 2015 en wint onze Vangst van de Week.

De vis is gevangen door Evan McGovern en had een lengte van 180 cm en een omvang van 71 cm, net onder specimen formaat. Na enkele snelle foto’s werd de haai gemerkt en teruggezet; Evan wint hiermee onze Vangst van de Week.

De omstandigheden zijn goed op dit moment en Tom wachtte het juiste moment qua weer af om een poging te wagen. Het aas was nog een probleem aan boord van de Loch An Iasc omdat de makreel nog schaars is, maar er werden genoeg kleine koolvissen gevangen en ook die bleken goed als aas gebruikt te kunnen worden.

Dit was vooral een experimentele trip omdat de watertemperaturen nog niet zo hoog waren als dat Tom graag gezien zou hebben, ze waren in ieder geval nog een stuk lager dan vorig jaar in dezelfde periode. Het is interessant om te weten wat komend weekend op zal leveren, de weersverwachtingen voor de zondag zien er goed uit.

Goede vangst,

Tom Collins
Sea Angling Charters

Maak een reservering…

Tom Collins,
Loch and Iasc

Sea Angling Charters is twaalf maanden van het jaar actief en heft zich met name gespecialiseerd in het vissen op haai. Met de ervaren schipper Tom Collins vormt de Loch An Iasc een moderne chartermaatschappij die een veelheid aan diensten aanbiedt aan haar klanten en die alle wensen in kan vullen, of het nu gaat om het vissen op makreel, riffen, wrakken, het jagen op specimens of het vissen op haai.

Tel.: +353 (0)87 – 279 2983 E-mail: booking@seaanglingcharters.ie
Website: www.seaanglingcharters.ie