Home hengelsport nieuws zee Heropening na Covid (2) – Bluewater Fishing

Heropening na Covid (2) – Bluewater Fishing

837
0

‘Heropening na Covid’ is een serie waarbij we zullen kijken naar sportvisserij gerelateerde bedrijven die te lijden hebben gehad van de coronavirus pandemie en die nu werken aan hun herstel. Met de nieuwe maatregelen voor onderlinge afstand en de voortdurende waakzaamheid, staan de sportvisserijbedrijven, zoals vele andere ook, voor grote uitdagingen. Ze moeten misschien het aantal klanten beperken, hun interacties limiteren, nieuwe manieren van werken introduceren. En uiteraard, het is van het allergrootste belang om voor de veiligheid van hun klanten, hun gezinnen en van zichzelf te zorgen.

Bluewater Fishing
Het volgende bedrijf dat we onder de loep nemen is Bluewater Fishing, een charterboot en B&B die gerund worden door John Brittain en zijn vrouw Sue nabij Clifden in County Galway. John is al charterschipper sinds 1991 en zoals ieder ander heeft hij nooit eerder met een uitdaging zoals Covid-19 te maken gekregen. Als een ‘niet-essentieel’ bedrijf waren Sue en hij gedwongen om de laatste drie maanden hun B&B gesloten te houden en kon hij niet met klanten de zee op.

Donder!
Inmiddels is hij terug op het water en ook de B&B zal binnenkort weer geopend worden, zodat Sue en hij weer gasten kunnen ontvangen. John is vooral blij weer te kunnen werken, alhoewel hij tijdens zijn eerste trip te maken kreeg met een onweersbui! Zoals hij vertelt:

“Ik ben nu eindelijk weer aan het werk in mijn 29ste seizoen en dat met een nieuw stel motoren. We zijn met kleinere aantallen vissers weer begonnen met vistrips en dat is comfortabel. De visserij is goed geweest tot nu toe, behalve op mijn eerste dag toen ik het water op ging met een groepje lokale vissers. We bereikten het visgebied ten zuiden van Inishturk, we stopten de motoren en op datzelfde moment gingen de hemelsluizen open met enkele bliksemflitsen en de zwaarste regen die je je maar voor kunt stellen. Uiteindelijk deden we wat ook de vissen gedaan hadden, we keerden terug naar huis. De volgende dag was al weer veel beter en hier sta ik met mijn eerste pollak van 2020.”

John met een mooie pollak.

Reserveringen
Bluewater is nu weer in bedrijf en kan reserveringen aannemen voor het chartervissen, met gereduceerde aantallen om aan de regels van social distancing te kunnen voldoen. John heeft de meeste aandacht voor de veiligheid en het welzijn van zijn klanten en ik weet dat hij goed zal zorgen voor iedereen die aan boord stapt.

Voor het reserveren van het vissen en voor informatie over de B&B accommodatie, kijk je op de website www.seafishingireland.net, bel je met John op het nummer +353 (0)95 – 21073 of mobiel +353 (0)86 – 2779 622 of stuur je een e-mail naar bluewaterclifden@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.