De 23ste augustus was duidelijk een dag voor de haringhaaien aan boord van Kit Dunne’s charterboot Puffin, die verplaatst is naar de Kilmore Quay voor het haaienseizoen. Thomas Markey wist drie van deze stugge vechtersbazen te landen, na een snelle foto zijn ze allemaal weer teruggezet.

Haringhaai

De volgende dag waren de rollen omgedraaid en waren het de blauwe haaien die voor bijna alle actie zorgden. Iedereen aan boord wist een haai te landen en meerdere keren werden er twee vissen tegelijkertijd gehaakt, wat uiteraard bijdroeg aan de vreugde aan boord. Tot de vangsten behoorde een specimen blauwe haai en een enkele haringhaai.

Blauwe haai.

De 25ste augustus bleek een taaie dag te zijn. Er werd uiteindelijk een blauwe haai geland, een vis schoot los vlakbij de boot en een andere liet het aas voortijdig los.

Nog een fraaie blauwe haai.

De volgende dag kwam er geen enkele haai aan boord. Een grote blauwe haai cirkelde een uur lang rond de boot maar liet het aas links liggen. Toch was het een schitterende dag op zee, met veel natuur om de geesten positief te houden.

Haringhaai.

De 27ste was weer een totaal andere dag. De sportvissers aan boord bij Kit wisten drie blauwe haaien te landen, waarvan een exemplaar 180 cm lang was, plus twee haringhaaien. De dag ervoor leverden alle inspanningen niets op, nu waren de haaien alleszins bereid om het aas te pakken. Kit vertelde ons dat hij het allemaal met een glimlach bekeken had, maar was toch blij met de resultaten – dat is vissen.

Ga vissen…

Er worden vistrips aangeboden op basis van een volledige dag vissen, een halve dag vissen of trips in de avonduren en deze kunnen geheel afgestemd worden op je verlangens. Er zijn twee boten beschikbaar, de Lisin en de Castle Maiden. Zowel de nieuwkomer als de ervaren zeevisser komt geheel aan zijn of haar trekken tijdens deze trips. De sportvissers aan boord kunnen profiteren van de ervaring en lokale kennis van de schipper, die constant met raad en daad klaar staat.

Het is mogelijk om je tijdens vistrips te richten op specifieke vissoorten, op vissen van specimen formaat of om nieuwe methoden van vissen uit te proberen. Of je alleen komt of met een club, als scholier of student, het vissen kan onder begeleiding geheel op jouw wensen afgestemd worden.

Kit Dunne
Wicklow Boat Charters

Telefoon: +353 (0)87 – 6832 179, +353 (0)404 – 670 31
Email:
dunnekit@gmail.com Website: www.wicklowboatcharters.ie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.