Sea Bass Hunter Tomasz Eckert kon recentelijk genieten van een prima sport tegen het einde van het seizoen, diep in het koninkrijk van County Kerry. Tomasz is een fanatieke kunstaasvisser en kent zijn stekken uitermate goed, hij weet wanneer ze vis op kunnen leveren. Maar zelfs hij verwachtte waarschijnlijk niet welk een uitstekende visserij ze opleverden eind november en begin december.

Een fraaie zeebaars, afgelopen week gevangen vlak na zonsondergang.

Op dinsdag wist hij een schitterende zeebaars van 73 cm lang te landen. De gehele zomer en herfst wachtte hij op een grote vis, uiteindelijk wist hij hem te vangen op de laatste dag van november! Een super vangst.

Een schitterende vis van 73 cm lang voor Tomasz
Tomasz vist altijd volgens het catch & release principe, om de vis te beschermen voor toekomstige generaties. #CPRSavesFish

En de visserij werd voortgezet in december. Gisteren was een speciale dag (gefeliciteerd met je verjaardag Tomasz!), uiteraard ging hij die dag vissen! Hoewel de vissen niet zo groot waren dit keer, wist hij toch twee mooie zeebaarzen te landen. Een van de vissen was voorzien van een merkje, de vis bleek in september in Galway Bay gemerkt te zijn. Dat is een reis van circa 160 kilometer in slechts enkele maanden, wat duidelijk maakt hoe mobiel deze vissen zijn. Bekijk de link hieronder voor meer informatie over het Ierse National Bass Programme en de werkzaamheden rond het merken van vissen; je ziet hier ook hoe sportvissers behulpzaam kunnen zijn bij het verzamelen van wetenschappelijke gegevens over deze fascinerende vissoort.

December zeebaars.

Goed gedaan, Tomasz en ga zo door!

Nationaal Zeebaars Programma

Inland Fisheries Ireland heeft National Bass Programme in gang gezet om gegevens te verzamelen over de zeebaars, zodat er wetenschappelijk advies opgesteld kan worden voor het management van en de instandhouding van de zeebaarsbestanden in Ierland. Zeebaars is de enige zeesportvis in Ierland die gemanaged wordt ten behoeve van de sportvisserij. Het programma is ontwikkeld om de status van de bestanden aan zeebaars te bepalen en ook om hun ecologie en biologie in Ierland beter te kunnen begrijpen, dit voor de instandhouding van de soort op de lange termijn. Zie verdere details op: www.fisheriesireland.ie/Projects/national-bass-programme.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.