Home hengelsport nieuws Zeebaarstijd in Kerry

Zeebaarstijd in Kerry

1000
0

Neil Spellacy stuurde een bericht in over een gezinsweekend vissen in Kerry. De uitgebreide Spellacy clan, inclusief de twee Twomey neefjes, bracht het weekend door in Ballyheigue, in het noorden van Kerry. Op zaterdag verzamelden de jongere leden van de clan, met een leeftijd van zes tot vijftien jaar, hun eigen zeepieren, waarna er ‘s avonds tot in het donker gevist werd, met de hoop dat ze hun allereerste zeebaarzen zouden vangen.

Zonsondergang op het strand van Ballyheigue.

 

Het was de negen jaar jonge Darragh Twomey die als eerste resultaat had, hij wist zijn eerste zeebaars te landen. Darragh had de gehele zomer thuis in Clare al geoefend met vissen, tijdens het vissen met opa wist hij zijn eerste snoek, baars en makreel te landen. Maar zoals de jongeman zelf zei: “ze vallen in het niet bij deze zeebaars.”

Een zeer blije Darragh Twomey met zijn allereerste zeebaars.

De twaalfjarige Tomas Spellacy was de volgende die wist te scoren, ook hij wist zijn eerste zeebaars te landen. Als hij in de voetstappen van zijn vader volgt, dan zullen we de komende jaren zeker nog veel van hem horen.

Tomas Spellacy met zijn allereerste zeebaars.

De jongens visten door nadat de zon ondergegaan was, waarbij ze nog eens drie zeebaarzen en twee mooie botten wisten te landen, daaronder een fraai exemplaar van 35 cm lang. De Spellacy clan vormt het duidelijke bewijs dat de tacklebox veel mooier is qua entertainment dan de X-box en ik ben er zeker van dat de herinneringen die op zaterdag verzameld zijn, de jongens een leven lang bij zullen blijven!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.