Emma Stanley bericht over het witvissen rondom Tipperary…

Op Templemore Lake werd een zeer succesvolle witviscompetitie gevist op de 10de juni, hierbij werden een groot aantal vissen van een mooi formaat gevangen. De grootste zeelt was bijna zes pond zwaar, de grootste brasem rond de zeven pond en de hybriden waren tot ruim een half pond zwaar. Er zwemmen ook een aantal karpers in het meer, maar tot nu zijn er nog geen berichten binnen gekomen dat een van deze vissen gevangen zou zijn tijdens een competitie.

Noel Stapleton, lid van de Templemore Anglers, met zijn vangst tijdens een competitie op Templemore.Aanstaande competities:

Op zondag 29 juni zal er een snoekwedstrijd gehouden worden op Templemore Lake. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Templemore and District Angling Club.

 

Bioveiligheid: Zoals altijd willen we iedereen die gebruik maakt van de Ierse waterwegen, er vriendelijk aan herinneren dat ze de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om te voorkomen dat ze invasieve soorten introduceren in een water of deze verder verspreiden.

Veiligheid op en rond het water: De staf in Carrick wil iedereen er vriendelijk aan herinneren dat het zeer belangrijk is om reddingsvesten te dragen op en langs het water, dit omdat ze werkelijk levensreddend zijn. Een adequaat reddingsvest dient steeds gedragen te worden, zeker in die gevallen waarbij er jeugdige sportvissers aanwezig zijn.

Neen alleen herinneringen mee, laat alleen voetafdrukken achter’. De staf in Carrick wil iedereen die gebruik maakt van de waterwegen in het gebied eraan herinneren om geen afval achter te laten. Gebruik de afvalbakken die her en der geplaatst zijn of neem het afval mee naar huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.