Home Vissen op snoek in Ierland Belangrijke materialen voor het vissen op Ierse snoek

Belangrijke materialen voor het vissen op Ierse snoek

Gebruik staaldraad met een trekkracht van minimaal 30 lbs. voor je onderlijnen, de werpmolen of reel dient gevuld te zijn met nylon met een trekkracht van 15 lbs. of gevlochten lijn met een trekkracht van 30 lbs. Gebruik sterke dreggen in de maten 6 en 8 voor je doodaastakels, sterke dreggen in de maten 2 tot 6 op je pluggen of voor het slepend vissen met doodaas. Veel sportvissers drukken de weerhaken op hun haken plat of gebruiken standaard weerhaakloze haken.

Vliegvissers gebruiken enkele haken in de maten 2 tot 6/0, zorg er voor ook streamers bij je te hebben die voorzien zijn van een weedguard. Een goede puntbektang is nodig om de snoek te kunnen onthaken, een stevige kniptang om eventueel haken door te knippen

Wanneer je statisch vist met doodaas, blijf ook dan in de buurt van je hengels en gebruik een goede methode van beetregistratie. Een combinatie van elektronische beetverklikkers en drop off bite indicators, geplaatst op een hengelsteun of rodpod, zijn prima te gebruiken voor het statisch vissen.