Home Vissen op snoek in Ierland Ierland als vakantiebestemming voor het vissen op snoek

Ierland als vakantiebestemming voor het vissen op snoek

Ierland heeft de bezoekende sportvisser een uitstekende visserij op snoek te bieden plus de toeristische infrastructuur die je behulpzaam zal zijn om de snoek van je leven te vangen. Je kunt nu naar Ierland reizen met de boot en het vliegtuig vanuit Groot-Brittannië en het vasteland van Europa. De beschikbaarheid van voordelige aanbiedingen voor reizen per vliegtuig of boot bieden sportvissers de mogelijkheid hun reis optimaal samen te stellen en veel tijd op het water door te brengen.

Snoekvissers die Ierland bezoeken concentreren zich vaak op het netwerk aan snoekmeren die behoren tot het stroomgebied van de rivieren de Shannon en de Erne. Je vindt hier meren voor elk type snoekvisser, van de kleinere meren zoals Castle Lake en de meren die behoren tot Lough Oughter in Cavan, tot en met zeer grote meren zoals Lough Derg, Ree en Erne. Veel snoekvissers geven er de voorkeur aan te vissen vanaf de oever en een groot aantal meren en rivieren in Ierland zijn goed toegankelijk en kunnen ook prima vanaf de oever bevist worden. Andere sportvissers geven er juist de voorkeur aan om de vele meren vanuit een boot te bevissen. Op de meeste grote snoekwateren zijn er tegenwoordig visgidsen die zich gespecialiseerd hebben in het vissen op snoek en zijn er huurboten beschikbaar. Ook de meeste mensen die accommodatie aanbieden zullen deze service aan kunnen bieden op snoekwateren in hun directe omgeving. Een lijst met visgidsen (ghillies) is te vinden hier.

In Ierland vind je prima snoekrivieren van gemiddelde grootte, zoals deRiver Inny, tot  aan echt grote rivieren zoals de Shannon, Suck, Erne enBarrow, dit zijn rivieren die regelmatig snoeken opleveren met gewichten boven de 20 lbs. (9,072 kilogram) en jaarlijks ook exemplaren boven de 30 lbs. (13,608 kilogram). Langs deze oevers zijn kilometers aan oevers beschikbaar waar vanaf je comfortabel kunt vissen.  De snoekvisser kan gebruik maken van een breed arsenaal aan vismethoden, waaronder het statisch of actief vissen met doodaas, het vissen met kunstaas of met de streamer aan de vliegenhengel. Een breed assortiment aan doodaas dat gebruikt kan worden voor het vissen op snoek is beschikbaar in de nabijheid van de meeste bekende snoekwateren. Een complete lijst is te vinden hier.